Algèria respon a Espanya que no se l’ha informat sobre el seu canvi d’opinió respecte al Sàhara Occidental

«Es tracta evidentment d’una mentida embolicada en una ambigüitat intencionada», asseguren

Algèria respon a Espanya que no se l’ha informat sobre el seu canvi d’opinió respecte al Sàhara Occidental
1
Es llegeix en minuts

Fonts diplomàtiques algerianes han fet saber que el Govern d’Espanya no va informar per endavant Alger sobre el seu canvi de postura en relació amb el Sàhara Occidental, com va assegurar dissabte l’Executiu espanyol.

El Govern d’Espanya va assegurar que va informar «prèviament» Algèria sobre la posició en relació amb el Sàhara Occidental, davant la «sorpresa» expressada per l’Executiu algerià, que va acabar cridant a consultes el seu ambaixador a Madrid, Said Musi.

Per la diplomàcia algeriana, «es tracta evidentment d’una mentida embolicada en una ambigüitat intencionada per intentar calmar les legítimes preocupacions plantejades per la classe política espanyola», asseguren.

Fonts diplomàtiques del país magribí tornen a lamentar el canvi d’opinió d’Espanya com un «deshonrós canvi d’actitud» que interpreten com un «sinònim de submissió rotunda al Marroc». «En cap moment i a cap nivell», reiteren, «es va informar les autoritats algerianes d’aquest vil regateig conclòs amb la potència d’ocupació marroquina a l’esquena del poble sahrauí».

Notícies relacionades

A més, com ja van fer prèviament, declaren aquest canvi de postura com una «segona traïció històrica als sahrauís» que «causa greus perjudicis a la reputació i credibilitat d’Espanya com a membre de la comunitat internacional».

«Les conquestes esperades per Madrid quant al respecte a la integritat territorial d’Espanya i la seva sobirania sobre Ceuta i Melilla», avisen les fonts de TSA, «mai estaran garantides davant un ‘makhzen’ (oligarca) calculador, cínic, polifacètic i venjatiu que no dubtarà a l’hora de recórrer de nou a l’ús del xantatge de la immigració il·legal com a instrument de pressió», conclouen, amb referència al Govern marroquí.