Canvi de postura del Govern

El Marroc assegura que Espanya assumeix el seu pla autonomista sobre el Sàhara Occidental com a base per negociar

Pedro Sánchez ha enviat una carta a Mohammed VI en què «reconeix la importància de la qüestió del Sàhara per al Marroc», segons la Casa Reial alauita

El Marroc assegura que Espanya assumeix el seu pla autonomista sobre el Sàhara Occidental com a base per negociar

EFE / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

El Marroc ha fet públic aquesta tarda un canvi en la postura del Govern d’Espanya sobre el Sàhara Occidental que suposa el reconeixement del pla autonomista defensat per Rabat. Segons un missatge de la Casa Reial alauita, el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a Mohammed VI en què «reconeix la importància de la qüestió del Sàhara per al Marroc». Per això, «Espanya considera la iniciativa d’autonomia marroquina, presentada el 2007, com la base més seriosa, realista i creïble per resoldre les diferències», assenyala el comunicat.

Notícies relacionades

També, segons les mateixes fonts, l’Executiu de Sánchez assumeix «els esforços seriosos i creïbles del Marroc en el marc de les Nacions Unides per trobar-hi una solució mútuament acceptable». En el seu missatge a Mohammed VI, el president del Govern espanyol també va destacar que els «dos països estan indissolublement units per afectes, història, geografia, interessos i una amistat compartida». Sánchez va dir que està «convençut que els destins dels dos pobles també ho són» i que «la prosperitat del Marroc està lligada a la d’Espanya, i viceversa».

«El nostre objectiu és construir una nova relació, basada en la transparència i la comunicació permanent, el respecte mutu i els acords firmats per les dues parts i abstenint-se de qualsevol acció unilateral, estant a l’altura de la importància de tot el que compartim», assegura.