Arribada de 1.000 migrants

Marlaska revela que la cooperació amb el Marroc ha evitat dos salts a Melilla en els últims dies

El ministre de l’Interior reivindica que el Govern ha incrementat en 10.000 el nombre d’efectius policials a Espanya

Marlaska revela que la cooperació amb el Marroc ha evitat dos salts a Melilla en els últims dies

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La setmana passada, la frontera de Melilla va patir l’intent de salt més multitudinari. Entre dimecres i dijous, prop de 3.700 migrants van mirar d’arribar a terra espanyol i 871 ho van aconseguir. En els dies següents hi va haver nous intents, ha assegurat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que van ser impedits gràcies a la «coordinació» d’Espanya amb el règim del Marroc. En concret, es va frenar l’arribada de 1.000 migrants més, segons ha explicat el ministre en el Congrés.

Davant les preguntes del PP i Vox sobre la situació a la tanca de Melilla, Grande-Marlaska ha recalcat que un dels pilars bàsics en els quals està treballant el Govern de coalició és la «cooperació amb els països limítrofs». En aquest cas amb el Marroc. «La conseqüència d’aquest treball va ser que els dos salts van ser menors de l’esperat», ha dit sobre els fets ocorreguts dimecres i el dijous que es van saldar amb 50 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat ferits.

A més, ha destacat que aquest treball conjunt ha evitat dos salts més, un divendres passat i un altre aquest mateix dilluns. «Cooperació i coordinació. Lleialtat i fiabilitat amb els nostres veïns», ha insistit abans d’assenyalar que tan sols en el salt de divendres podrien haver arribat a terra espanyol 1.000 migrants més.

El nombre d’efectius

Notícies relacionades

Marlaska ha reconegut el «treball extraordinari i esforçat» dels agents per fer front a l’arribada massiva de migrants i ha admès que es van produir atacs a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat amb ganxos, claus i pals, cosa que va deixar 47 guàrdies civils i tres policies nacionals ferits de diferent gravetat. El ministre de l’Interior ha assenyalat que després de la magnitud del salt de dimecres, l’Executiu va enviar 100 efectius més l’endemà i ha rebutjat així totes les crítiques de populars i ultres sobre la distracció per part del Govern de la frontera.

En aquest sentit, Marlaska ha posat èmfasi en el fet que s’està treballant a formar una «frontera intel·ligent» i revertint la situació que va deixar el PP quant al descens d’efectius policials.