Guerra a Ucraïna

Sánchez assenyala que Putin envaeix Ucraïna perquè veu la democràcia com una amenaça

El president denuncia que el seu homòleg rus porta molts anys mirant de debilitar la UE utilitzant diferents instruments, des de la desinformació als atacs informàtics i les fonts d’energia,

Sánchez assenyala que Putin envaeix Ucraïna perquè veu la democràcia com una amenaça
1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern d’España,Pedro Sánchez, va assegurar aquest dijous que el president rus, Vladímir Putin, ha envaït Ucraïna perquè «percep com una amenaça» la consolidació de la democràcia en aquest país.

«Ataca a Ucraïna perquè Putin percep com una amenaça la consolidació de processos democràtics en països com Ucraïna», va dir el president del Govern espanyol en una roda de premsa a Bucarest al costat del seu homòleg romanès, Klaus Iohannis.

Sánchez va afirmar que Putin porta molts anys mirant de debilitar la Unió Europea utilitzant diferents instruments, des de la desinformació als atacs informàtics i les fonts d’energia, i ara, la «invasió unilateral, il·legal i injustificada d’Ucraïna».

El cap del Govern espanyol va acusar el president rus de mirar de debilitar a la Unió Europea (UE) perquè considera que el que representa és «un projecte geopolític basat en principis i valors oposats al seu règim», entre els quals va citar el respecte als drets humans, les llibertats, la democràcia i la justícia social.

Davant d’això, va reivindicar la importància que la UE es mantingui unida i va dir que un dels errors de Putin ha sigut pensar que la comunitat internacional, l’OTAN i la UE anaven a actuar de forma dividida.

En aquest sentit, va recordar que més de 40 països, entre ells Espanya, han demanat formalment al fiscal del Tribunal Penal Internacional que investigui els «suposats casos de crims de guerra, de lesa humanitat i de genocidi que està perpetrant el règim rus a Ucraïna».

Sánchez també va recordar la unitat en la resposta solidària amb Ucraïna, amb l’enviament de material bèl·lic i ajuda humanitària.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va transmetre a Iohannis la seva solidaritat en relació amb la massiva arribada de refugiats a Romania, un dels països fronterers d’Ucraïna pel qual milers de persones s’escapen de l’atac rus.

També va voler «traslladar dos missatges a Putin i la seva oligarquia»: que el paquet de sancions continua augmentant i que aquestes mesures s’aplicaran efectivament.