Pros i contres / Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

ERC i Junts: De Judes a James Bond

L’exabrupte de Gabriel Rufián ha deixat anar els dimonis entre els socis del Govern

1
Es llegeix en minuts
ERC i Junts: De Judes a James Bond

David Castro

És difícil calcular tot el que s’amaga a la bomba de raïm que Gabriel Rufián va deixar caure sobre Junts. «Eren uns senyorets que es passejaven per Europa, amb la gent equivocada, perquè durant una estona es creien James Bond». Fins a tres vegades va repetir la frase. I Judes va negar...

Si alguna cosa no se li pot negar a Rufián és la seva habilitat per atraure els focus. Els seus afronts són enginys o engendraments, segons impactin en terres enemigues o amigues. La seva última acusació conté un bon grapat d’humiliacions cap a Junts. Una de la més feridores per al col·lectiu ‘procesista’ és la de ser qualificats de «senyorets». ¿Però no érem tots d’esquerres? ¿Però no volíem fer la revolució? L’exabrupte de Rufián ha deixat anar els dimonis entre els socis del Govern. Jordi Sànchez, secretari general de Junts, no ha dubtat a qualificar-lo de «miserable», «ignorant» i «portaveu oficial de les clavegueres de l’Estat». Bon rotllet.  ¿Qui desafia Rufián? Segur que hi havia maneres més elegants de desvincular ERC de qualsevol vel·leïtat russòfila (que, evidentment, coneixien). Potser forma part d’una estratègia per anar desencaixant el Govern. Potser és una andanada als propis. 155 monedes de plata donen per a moltes traïcions.   

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web