Nou xoc en la coalició

Díaz no comparteix la pujada al 2% de la despesa en Defensa anunciada per Sánchez

Díaz no comparteix la pujada al 2% de la despesa en Defensa anunciada per Sánchez

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«El compromís de l’Executiu és augmentar la despesa en Defensa i complir el mandat de l’OTAN d’arribar al 2% del PIB», va sentenciar aquest dilluns Pedro Sánchez. Les seves paraules han tornat a dividir el Govern de coalició. Yolanda Díaz no comparteix aquesta decisió, asseguren fonts pròximes a la vicepresidenta segona i líder d’Unides Podem.

Notícies relacionades

Dues setmanes després de les enganxades per l’enviament d’armes a Ucraïna, la guerra de Putin causa noves esquerdes. En aquell moment, la vicepresidenta es va posicionar del costat de Sánchez i va recolzar l’anunci que va llançar des de la tribuna del Congrés. Fins i tot quan això va suposar enfrontar-se a les ministra de Podem, Ione Belarra i Irene Montero. No obstant, en aquest cas Díaz no sembla disposada a alinear-se amb la decisió que va explicar el president del Govern en una entrevista a La Sexta.

No obstant, fonts de l’entorn de Díaz reconeixen que, malgrat el seu rebuig, les competències del Ministeri de Defensa estan en mans del PSOE. Quan Sánchez i Iglesias van acordar la formació del Govern va quedar establert que els socialistes tindrien la batuta sobre els anomenats ministeris d’Estat –Defensa, Interior, Exteriors i Justícia–, en els quals Unides Podem no té veu.