Guerra a Ucraïna

Sánchez prepara un pla per augmentar la despesa en Defensa i arribar al 2% del PIB que demana l’OTAN

«Rússia és una potència nuclear que ha envaït un país democràtic. Una potència autoritària que viu com una amenaça el que representa l’Europa democràtica unida. Aquí ningú vol la guerra, llevat de Putin»

Sánchez prepara un pla per augmentar la despesa en Defensa i arribar al 2% del PIB que demana l’OTAN
1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat aquest dilluns el seu compromís d’incrementar la despesa en Defensa i portar al Congrés dels Diputats un pla per arribar al 2% del producte interior brut del país que demana l’OTAN.

Els socialistes han defensat en una entrevista a La Sexta la necessitat d’actuar per frenar la invasió de Rússia a Ucraïna. «Hem de parar Putin ja perquè no sabem quin país serà el següent», ha advertit, sense rebutjar la possibilitat que l’agressió s’estengui a un país membre de l’Aliança o de la UE.

Notícies relacionades

La proposta de Sánchez passa per «aturar» el president rus, posar-li fre, que, segons el seu parer, «implica la unió» dels aliats i, en el pla econòmic, «transferir recursos i proveir de material defensiu i ofensiu els soldats i els ciutadans que s’estan defensant de la invasió».

El president del Govern ha assegurat que aquest moment «definirà els pròxims anys» i exigeix unitat. A més, ha defensat que «Rússia és una potència nuclear que ha envaït un país democràtic. Una potència autoritària que viu com una amenaça el que representa l’Europa democràtica unida. Aquí ningú vol la guerra, llevat de Putin».