Enuig dels de Puigdemont per la invectiva del republicà sobre els vincles de JxCat amb Rússia

Junts carrega contra Rufián i el desafia a defensar-se al Parlament

  • Puigneró demana explicacions a Aragonès i diversos dirigents del partit llancen tota mena d’insults a Rufián

  • Batet rebutja el fons i les formes del que ha denunciat el republicà i demana que l’expresident comparegui també

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat  albert batet  abans d una roda de 180530144257

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat albert batet abans d una roda de 180530144257 / Laura Batlle

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El contraatac de Junts després de les dures declaracions del republicà Gabriel Rufián, en les quals va desacreditar l’estratègia internacional de l’expresident Puigdemont en relació amb Rússia, s’ha desplegat al llarg de tota la jornada: insults a les xarxes («desgraciat» i «miserable» han sigut alguns dels epítets que li han dedicat polítics destacats de Junts), així com una petició formal d’explicacions al president i, ja a la tarda, un repte: que Rufián comparegui al Parlament per explicar en quines fonts es basa per haver llançat la seva invectiva. Una compareixença que Junts també demana que portin a terme el mateix Puigdemont, Josep Lluís Alay i Gonzalo Boye, advocat del primer.

Les «fake news» i la ironia de Batet

Notícies relacionades

El cap de files de Junts a la Cambra, Albert Batet, va comparèixer per qualificar de «fake news» les informacions, com les d’EL PERIÓDICO, que dibuixen les reunions i gestions, amb data i ubicació, portades a terme per l’entorn de Puigdemont i el seu entorn amb personatges russos. Segons Batet, el fet que aquestes informacions puguin estar vinculades al sumari de l’anomenada operació Volkhov les desqualifica. Per això, Junts demana a ERC una rectificació per «haver donat per bones certes informacions del relat de les clavegueres de l’Estat». «En política no tot s’hi val», va rematar Batet, que no va desaprofitar tampoc l’ocasió per atacar Rufián: «Potser està enfadat perquè no vol deixar la cadira de Madrid per anar a la política a peu de carrer», en relació amb la seva possible candidatura en les pròximes eleccions municipals a Santa Coloma de Gramenet. Tampoc va concretar Batet ni Junts al llarg del dia quina serà la seva posició si ERC o Rufián mantenen les seves posicions.

Però a Batet també li va tocar respondre ahir pel fet que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, sigui a les portes d’anar a judici per malversació. Va evitar el dirigent de Junts respondre a la pregunta de si acataran el reglament del Parlament (que es va canviar en aquest aspecte –article 25.4– per un pacte amb la CUP) que estableix la suspensió «immediata» d’un representant de la Cambra a qui s’obri judici oral per corrupció. «La nostra posició sobre el 25.4 és coneguda per vostès», es va limitar a apuntar Batet.