Impostos

El Govern central aprovarà el 29 de març una rebaixa d’impostos

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat la data, tot i que no ha especificat quins impostos afectarà

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà el 29 de març el pla de resposta a les conseqüències de la guerra a Ucraïna, que inclourà rebaixes fiscals, tot i que no ha especificat quines.

En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha dit que l’objectiu d’aquest pla és posar en marxa mesures per «esmorteir les conseqüències econòmiques de la guerra, protegir col·lectius més vulnerables i fer un repartiment just equitatiu del cost de la guerra en la població espanyola».

«No pot pagar més qui menys té o més vulnerable és», ha afegit Sánchez, que ha informat que aquest pla inclourà «rebaixes fiscals», sense especificar quines, ja que abans el Govern té previst parlar amb els agents socials i amb els grups parlamentaris.

Amb tot, Sánchez ha advertit que «els espanyols han de ser conscients que de poc serveix abaixar els impostos si tenim un sistema elèctric disfuncional».

Notícies relacionades

Per això, ha insistit en la necessitat de desvincular el preu del gas del preu de l’electricitat, una proposta que Espanya plantejarà al Consell Europeu del 24 i 25 de març amb l’esperança que sigui aprovat, ja que assegura que cada vegada hi ha més països que hi estan a favor.

«No té sentit en un país com Espanya, on el 2021 el 45% de la generació de la nostra energia provenia d’energies renovables i un 15%, del gas. Aquest preu del gas està definint el conjunt del preu de l’electricitat al nostre país. És un mal disseny a nivell europeu, i el 24 i 25 de març ho hem de resoldre», ha assenyalat.