Parada a Catalunya

El PP català fia la seva sort a Feijóo: «És un antídot contra el populisme»

  • El futur dirigent nacional brandeix la seva capacitat de gestió davant el Govern «més mediocre de la història»

El PP català fia la seva sort a Feijóo: «És un antídot contra el populisme»

EFE/ Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alberto Núñez Feijóo aixeca l’ànim al PP català. El partit va poder penjar aquest dilluns el cartell d’aforament complet –660 cadires– en la seva parada a Catalunya dins de la seva gira per Espanya, una fita que els catalans no aconseguien des del 2019, quan Pablo Casado i José María Aznar van compartir un diàleg al mateix hotel de Barcelona.

La direcció a Catalunya augura un temps de pau perquè la dimissió en diferit de Casado i, sobretot, l’adeu de la seva mà dreta, Teodoro García Egea, va enfortir el dirigent del PPC, Alejandro Fernández, situat a la diana d’Egea des de la debacle electoral del 14-F, que ja maquinava una operació per desbancar-lo. Fernández i Feijóo, en canvi, van exhibir sintonia. El primer li va recitar una carta d’elogis –ho va definir com l’«antídot» al populisme malgrat el pacte amb Vox a Castella i Lleó– i, el segon, va respondre agraït i amb la seva faceta més simpàtica: «No has de preocupar-te perquè el PPC estigui més o menys com la teva cama. Tot té solucions si rehabilitem. No ens donem per vençuts», va dir fent broma, en al·lusió a la recent operació de Fernández, que encara anava agafat a una crossa.

«El PPC pot tornar a ser el partit d’ampli espectre en el qual es vegi reflectida bona part de la societat catalana. Catalunya també necessita un govern millor que l’actual Govern d’Espanya», va dir molt més seriós. Feijóo es va esforçar a reforçar la seva capacitat de gestió, lluint cada una de les polítiques que ha impulsat des de la Xunta de Galícia per resoldre, al final, que l’actual Govern és el «més mediocre de la història», «el pitjor, en el pitjor moment». Va culpar el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, dels preus de la llum, el gas i els carburants –afirmant que en treu profit– i va exigir, de nou, una rebaixa d’impostos després d’haver «posat Espanya en un espiral d’inflació».

Plena autonomia

Notícies relacionades

En el pla català, la direcció del PPC confia que Feijóo sàpiga respectar les seves particularitats i que atengui aquesta petició de més autonomia respecte a Génova. «No ve a agitar el partit, vol consolidar els poders autonòmics. És conscient que cada comunitat té les seves característiques pròpies i ens oferirà plena autonomia», afirma una font.

El futur dirigent nacional va recollir el guant i va proposar el PP com la casa comuna del constitucionalisme: «Ha de ser un punt de trobada per als que volen viure lliurement a Catalunya. Estimar Espanya i estimar Catalunya no és una contradicció», va exposar. Igual que va demanar no haver d’elegir entre ‘pare i mare’ respecte a la llengua, apostant per la convivència el 50% del català i el castellà a les aules.