Eleccions municipals 2023

Gabriel Rufián, probable alcaldable d’ERC per Santa Coloma

  • El líder republicà a Madrid medita l’oferta de la direcció d’optar a l’alcaldia de la seva ciutat natal

Gabriel Rufián, probable alcaldable d’ERC per Santa Coloma

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC posarà tota la carn a la graella per revalidar els seus triomfs del 2019 en les municipals, a escala catalana. Segons ha avançat ‘Nació Digital’, la direcció del partit, això és Oriol Junqueras i Marta Rovira, han ofert al president del grup parlamentari republicà al Congrés, Gabriel Rufián, encapçalar la llista per a les municipals de la seva localitat natal, Santa Coloma de Gramenet.

Fonts del partit han confirmat l’oferiment i que Rufián està «meditant» una oferta que, en qualsevol cas seria plenament compatible amb el seu escó a les Corts. «Tenim totes les opcions obertes i volem guanyar a tot arreu», ha assegurat una altra veu republicana. Aquest diari no ha pogut localitzar l’afectat per conèixer la seva posició.

Notícies relacionades

Santa Coloma és el principal feu del PSC al nord de Barcelona i deixa clara la voluntat d’ERC de lluitar pel partit al territori, el metropolità, menys procliu als seus postulats, encara que sigui un partit amb un suport més o menys homogeni a tot Catalunya.

En les eleccions municipals del 2019, el PSC es va imposar clarament amb el 50,95% dels vots, cosa que va donar a l’alcaldessa Núria Parlon la còmoda majoria absoluta de 17 regidors (sobre 31), que encara té. ERC, per la seva banda, va ser la quarta força amb el 9,91% dels sufragis, a menys d’un punt i 400 vots de la tercera (els comuns) i a menys de 2.000 i quatre punts de la segona, Ciutadans.