Al Congrés

La llei de la vivenda perilla pel rebuig d’ERC

Els republicans catalans negocien amb el PSOE el blindatge de les competències autonòmiques

La llei de la vivenda perilla pel rebuig d’ERC

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Ángel Alonso Giménez

Quan el bloc de la investidura es va fragmentar en la votació de la reforma laboral, a l’ala morada del Govern de coalició es veia la llei de la vivenda com una possible goma d’enganxar que tornés a reunir l’anomenat bloc de la investidura. De moment, aquesta imatge està lluny de veure’s i la llei de la vivenda perilla en la votació de dijous. El PNB, al costat del PP, Cs, PDECat i Junts han registrat esmenes perquè el text torni al Govern. El vot d’ERC és, per tant, determinant. Fonts del partit republicà català assenyalen que són més a prop de rebutjar la iniciativa que d’acceptar-la a tràmit per la invasió de competències que implica.

Notícies relacionades

El projecte estrella d’Unides Podem –primer, de Pablo Iglesias i, després, de Ione Belarra– podria defallir abans d’haver-se posat a caminar. El PP, Cs, el PNB, el PDECat i Junts han presentat esmenes de devolució que es votaran de manera conjunta. Si a aquest bloc –al que presumiblement se li sumarà Vox– s’adhereix ERC, la norma caurà. Al contrari, si el text segueix endavant es votarà una esmena de text alternatiu registrada pels republicans catalans.

Fonts d’ERC al Congrés assenyalen que la situació és complicada i que de moment estan en el ‘no’ a la llei de la vivenda. La raó, asseguren, és que suposa una invasió de les competències autonòmiques. En aquest sentit, consideren que la futura norma podria perjudicar la llei catalana de la vivenda. Les mateixes veus exigeixen un compromís per escrit al PSOE en què es confirmi que durant la tramitació de la llei es resoldrà l’assumpte de les competències.