Exercici de transparència

L’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals després de la crisi al PP, al complet

  • El diari difon totes les dades del sondeig del GESOP publicat el 20 de febrer

Enquesta eleccions generals Espanya: Sánchez repetiria majoria i Cs senfonsaria en benefici del PP

Enquesta eleccions generals Espanya: Sánchez repetiria majoria i Cs senfonsaria en benefici del PP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA difon de manera habitual des del 2011 les dades completes de totes les enquestes. A continuació, fem el mateix amb el sondeig sobre les eleccions generals elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) després dels comicis a Castella i Lleó, i que aquest diari va publicar el 20 de febrer.

Segons aquest estudi, realitzat abans de la guerra oberta en el PP que ha desembocat en un congrés extraordinari i el comiat del seu president, Pablo Casado, les expectatives electorals dels populars s’han desplomat i el PSOE guanyaria còmodament les eleccions, tot i que a la baixa. L’extrema dreta de Vox capitalitzaria l’enfonsament de Ciutadans i quedaria a només 20 escons del PP.

No obstant, la governabilitat d’Espanya continuaria sent complexa perquè tant el bloc d’esquerres com el de dretes quedarien lluny de la majoria absoluta. De fet, la fotografia electoral del sondeig incloïa nombrosos tocs d’atenció per al president del Govern, Pedro Sánchez, i per al PP.

Notícies relacionades

En paral·lel, el GESOP també va preguntar als espanyols per l’escenari postelectoral a Castella i Lleó, on el PP va quedar en mans de Vox. Per esquivar l’amenaça de la presència de la ultradreta per primera vegada en un Govern, la majoria dels enquestats i també dels votants del PSOE recolzen que els socialistes facilitin la investidura del candidat del PP i actual president en funcions, Alfonso Fernández Mañueco.

Aquestes són, al complet, les microdades, les microdades variables, la fitxa tècnica i les tabulacions verticals d’aquesta enquesta recent.

L’enquesta del GESOP