A La Palma

Sánchez suspèn la Conferència de Presidents després de l’atac de Rússia a Ucraïna

El cap de l’Executiu acudirà aquest dijous a Brussel·les per participar en el Consell Europeu extraordinari

Sánchez suspèn la Conferència de Presidents després de l’atac de Rússia a Ucraïna

EUROPA PRESS / R. RUBIO

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha suspès la Conferència de Presidents que havia de tenir lloc aquest divendres a La Palma després de l’atac de Rússia a diferents ciutats d’Ucraïna, segons informen fonts de l’Executiu. Poc abans de les sis del matí a Moscou –les quatre a la Península Ibèrica–, el president de Rússia, Vladímir Putin, ha anunciat l’inici d’una «operació militar especial» a l’est d’Ucraïna. Sánchez no ha trigat a condemnar aquesta «agressió» i ha cancel·lat la cita amb els presidents autonòmics per centrar-se en aquest conflicte. A més, aquesta tarda, acudirà al Consell Europeu extraordinari junt amb la resta de líders europeus per tractar aquest assumpte.

Notícies relacionades

«Em mantinc en estret contacte amb els nostres socis i aliats de la Unió Europea i l’OTAN per coordinar la nostra resposta», ha assegurat el cap de l’Executiu en un missatge publicat a Twitter. En un comunicat emès pel Govern assenyalen que es tracta d’una agressió «completament injustificada, d’una gravetat inèdita, i una violació flagrant del dret internacional». En el mateix escrit, l’Executiu informa que convocaran aquest mateix dijous el Consell de Seguretat Nacional.

El conflicte entre Rússia i Ucraïna ha obligat, per tant, a suspendre la Conferència de Presidents que Sánchez havia convocat aquest divendres. Els plans inicials eren que Sánchez volés avui a Brussel·les per participar en el Consell Europeu extraordinari i, d’allà, es desplacés a La Palma per acudir a la reunió. No obstant, davant l’escalada de les agressions per part de Rússia, el Govern ha preferit suspendre’l.