Implosió a les files populars

El Govern contrasta la seva gestió amb la «incapacitat» del PP per acabar amb la seva «corrupció»

  • L’Executiu central evita fer sang amb les crisis del PP i assenyala que de moment el seu interlocutor al partit continua sent Casado

  • Posa l’accent en la necessitat de resoldre «al més aviat possible» les acusacions de corrupció pels contractes presumptament irregulars d’Ayuso

El Govern contrasta la seva gestió amb la «incapacitat» del PP per acabar amb la seva «corrupció»

EFE / FERNANDO ALVARADO

2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Govern, inevitablement, ha perdut tot el focus, perquè des de dimecres a la nit, tan sols tres dies després de les eleccions a Castella i Lleó, s’ha desplaçat sobre el PP. Sobre la seva esgotadora i trepidant guerra interna que probablement acabi amb la caiguda de Pablo Casado i la convocatòria d’un congrés nacional del partit que consagri el president gallec, Alberto Núñez Feijóo. Pedro Sánchez ha donat ordre de no fer sang, de no immiscir-se en la lluita interna que viu el principal partit de l’oposició. Però a canvi l’Executiu central vol continuar exhibint gestió, contrastar la seva tasca davant el «soroll» inacabable que inunda el PP i burxar en la ferida que té ja un vessant judicial: les presumptes comissions irregulars que va cobrar Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

«Absolut respecte als procediments interns», va sentenciar la portaveu del Gabinet, Isabel Rodríguez, després de la reunió ordinària del Consell de Ministres d’aquest dimarts. «El Govern està dedicat a l’important», va seguir la ministra, i va remarcar les dues mesures estrella del Govern aprovades feia minuts: l’alça del salari mínim interprofessional a mil euros (un 33,5%) i un increment de les beques d’un 45%. «Fets davant el soroll», «incontestable», va presumir.

«L’important és apujar l’SMI, apujar les beques, continuar generant ocupació. El Govern està governant, aportant estabilitat a aquest país. Però com hem manifestat, ens preocupa allò que té a veure amb possibles irregularitats o causes de corrupció i esperem que es puguin resoldre al més aviat possible», va abundar Rodríguez. La portaveu, per tant, estava posant èmfasi en l’«estabilitat», el capital polític al qual ahir també apuntava Sánchez, i en les acusacions de corrupció d’Isabel Díaz Ayuso, just el punt en el qual els aliats de l’Executiu volen que es posi el focus.

Notícies relacionades

La ministra, per descomptat, va garantir que el Govern col·laborarà amb la justícia en tot allò que li demani, ara que es coneix que la fiscalia ha obert diligències per investigar, després de les denúncies presentades pel PSOE, Més Madrid i Podem, el contracte de Priviet Sportive al qual la Comunitat de Madrid va adjudicar a dit la compra de 250.000 mascaretes en la primera onada de la pandèmia, l’abril del 2020. Contracte del qual es va beneficiar el germà de la presidenta regional.

Rodríguez va apuntar a aquestes suposades irregularitats fins i tot quan se li va preguntar si a l’Executiu el preocupa que a Casado el succeeixi un líder més «puixant» com Feijóo. «L’únic que inquieta el Govern des del punt de vista de la qualitat democràtica del nostre país és que el PP sigui incapaç de desprendre’s de la corrupció i que aquests mateixos despatxos que ja estan sentenciats per corrupció continuïn estant ocupats per persones que no es desprenen d’aquesta xacra». És aquesta l’enclusa en la qual volen colpejar els socialistes, conscients que aquesta continua sent la debilitat del PP, de les seves sigles, al marge de qui el lideri.