Partit Popular

El Govern d’Ayuso busca donar una imatge d’unitat malgrat els afins a Casado: «Tots hi estem compromesos»

Fonts de l’Executiu regional entenen que és «una situació complicada» per a Enrique López, el titular de Justícia afí a Casado que no es va presentar divendres a una roda de premsa

El Govern d’Ayuso busca donar una imatge d’unitat malgrat els afins a Casado: «Tots hi estem compromesos»
2
Es llegeix en minuts

Eren les 12.50 de divendres quan l’equip de Comunicació del Govern d’Isabel Díaz Ayuso va comunicar que el conseller de Justícia i Interior, Enrique López, no sortiria a la roda de premsa per explicar els polèmics contractes de les mascaretes junt amb Javier Fernández Lasquetty i Enrique Ruiz-Escudero com estava previst. 

«És que tenia un altre acte amb el president del TSJM que havia ajornat diverses vegades», explicava un portaveu de López. La reunió, no obstant, no constava a l’agenda del dia facilitada als mitjans la jornada anterior. 

La seva absència, enmig de la guerra sense treva oberta entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, venia a visibilitzar la primera esquerda en el Govern regional, ja que López és home de Génova. Va ser Casado qui el va posar a les llistes, i li va donar el càrrec de secretari de Justícia i Administracions Públiques del PP nacional.   

A l’equip pròxim a la presidenta no va caure gens bé aquesta absència d’última hora, tot i que se li reconeix que «va estar tot el matí» preparant la presentació de les qüestions legals del contracte als mitjans. 

Fonts de l’entorn de la presidenta assenyalen que ella «sap perfectament que en el seu govern hi ha lleials i deslleials» i que el joc d’equilibris és complex. 

Per això el seu nucli real i reduït és el que és, i és, de fet, una altra de les coses que tant ha retret a Génova: que fiquessin mà a les llistes i exigissin «fer mig govern».

A més de López, David Pérez (conseller de Vivenda i Administració local) i Carlos Izquierdo (conseller de Polítiques Socials i Família) també pertanyen a aquest grup díscol amb Ayuso que es deu a Génova. 

Dijous passat, un dia després que es conegués el presumpte espionatge a la presidenta, es van poder veure tots tres intercanviant opinions amb gest seriós als passadissos de l’Assemblea de Madrid

Aquest dilluns, López va ser preguntat expressament si recolza Ayuso en la guerra oberta amb Génova, i va respondre: «Em sento molt orgullós de pertànyer al Govern d’Isabel Díaz Ayuso i també de pertànyer a una organització tan important com el PP, que presideix Pablo Casado». 

Ahir, l’equip de la presidenta va mirar de visualitzar unitat a l’equip de Govern i el grup parlamentari. 

«S’està tractant des de Génova filtrar que hi ha esquerdes, però l’equip està molt unit. Estan tots compromesos amb el projecte», matisaven fonts de l’entorn més pròxim d’Ayuso, que assenyalava sobre aquests tres consellers que la «relació és molt fluida, de col·laboració total, treballant com sempre».

Segons càrrecs de la Comunitat de Madrid, López en particular «no està a gust amb aquesta situació», veient els seus dos caps tirant-se els plats pel cap. 

Mentrestant, en el grup parlamentari ningú ha dit una paraula més alta que una altra, ni ningú ha demanat el suport per a l’un o per a l’altre. «Ningú en el grup està incidint que cal resoldre la situació d’un costat o un altre ni ningú demana la dimissió de ningú», expliquen fonts del grup. 

Notícies relacionades

 La idea més estesa entre els diputats populars és que les explicacions de Lasquetty i Ruiz Escudero «van ser aclaparadores», i neguen que hi hagi cap consigna des del cap del grup, dirigit per Alfonso Serrano. 

«Tots actuem lliurement, el comportament del grup és exemplar, som companys embarcats en el mateix projecte i per damunt de tot hi ha les sigles», aprecia un diputat, que qualifica de «complicada» la situació de López. «No crec que hi hagi repercussions», respon sobre l’absència del conseller de Justícia en la compareixença de divendres.