Ressaca del 13-F

El PSOE descarta abstenir-se perquè governi Mañueco i desautoritza Puente

  • El portaveu de l’executiva remarca que el partit no facilitarà l’Executiu a un PP «tacat per la corrupció» i que va provocar l’avanç electoral

  • Els socialistes emfatitzen que rere les urnes a Castella i Lleó ha quedat clar que l’alternativa és o el PSOE o el «retrocés» de Vox amb el PP de «subaltern»

El PSOE descarta abstenir-se perquè governi Mañueco i desautoritza Puente

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

O el PSOE o Vox, complementat amb l’«apèndix» del PP. Els socialistes ja situen la confrontació electoral en aquesta disjuntiva després del fiasco que van suposar les urnes d’aquest diumenge a Castella i Lleó. I en aquest discurs no es pot ajudar el PP, facilitar el Govern a Alfonso Fernández Mañueco. Ferraz descarta, almenys per ara, una abstenció per fer president al cap de la Junta en funcions. Per molt que s’hi mostrés partidari una veu autoritzada com la d’Óscar Puente, alcalde de Valladolid, secretari provincial del partit i exportaveu de la cúpula federal. La cúpula de Pedro Sánchez entén que si el PP va provocar l’«escenari», al trencar el seu Executiu amb Ciutadans i convocar uns comicis anticipats, ha de ser ara el «responsable» de sortir de l’embolic, i no esperar que sigui el PSOE el que li tregui les castanyes del foc.