Reacció

ERC veu sorprenent que Borràs es manifestés a la Meridiana «contra una decisió» del Govern

Vilalta reclama que la presidenta del Parlament sigui «absolutament responsable dels seus actes»

ERC veu sorprenent que Borràs es manifestés a la Meridiana «contra una decisió» del Govern

ACN

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat aquest dilluns que veu sorprenent que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, acudís al tall de l’avinguda Meridiana de dissabte «en contra d’una decisió del mateix Govern», del qual Junts forma part.

En roda de premsa, ha expressat la seva «sorpresa» que Borràs assistís a aquesta manifestació després que el Govern desautoritzés el tall de la Meridiana i canviés la concentració d’ubicació.

Vilalta ha afirmat que les persones que ostenten responsabilitats públiques com la presidenta del Parlament «haurien de ser absolutament responsables dels seus actes» perquè creu que aquesta és la millor manera de defensar les institucions.

Així mateix, ha insistit que la Conselleria d’Interior no va prohibir la concentració, sinó que va fer una «autorització diferent» canviant-la de lloc a escassos metres per evitar el tall del trànsit a la Meridiana i posar en equilibri els drets de protesta i els de mobilitat d’aquesta zona de la ciutat.

«Confrontar l’Estat»

Notícies relacionades

La dirigent republicana s’ha mostrat favorable a aquesta mesura i ha contraposat l’actitud de Borràs amb l’anunci del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que no aplicarà la ‘llei mordassa’, sinó que la ponderarà amb altres drets fonamentals: «Aquesta sí que és una manera de confrontar intel·ligentment l’Estat».

Per a ella, la millor manera de lluitar de manera efectiva contra les lleis injustes és amb fets i accions com aquesta sobre la ‘llei mordassa’, en comptes de fer-ho «per la via de fotografies o la via de les paraules», en al·lusió velada a Borràs.