Força «en construcció»

Artur Mas opina que JxCat ha «de definir millor» els seus lideratges i la seva ideologia

  • L’expresident assegura que troba a faltar un partit «amb força i nervi» per convertir-se en «hegemònic» com va ser Convergència

Artur Mas opina que JxCat ha «de definir millor» els seus lideratges i la seva ideologia
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha remarcat la «indefinició ideològica» de JxCat i ha opinat que també hauria «de definir millor» els seus lideratges interns.

Així ho ha afirmat en una entrevista amb Vilaweb, en què assenyala que ara mateix és «militant de base del PDECat» i no té cap intenció d’entrar ni a Centrem –el nou partit impulsat per l’exconsellera Àngels Chacón– ni en cap altra formació política.

«Em sento convergent i trobo a faltar un partit central a Catalunya que ocupi l’espai que nosaltres vam ocupar durant molts anys. Un partit que tingui força i nervi per convertir-se en un partit hegemònic» com ho va ser Convergència, remarca.

Segons Mas, JxCat està «en fase de construcció i de consolidació, però encara amb una certa indefinició ideològica, i amb alguns deures pendents», com per exemple «definir millor quins són els lideratges de partit i els institucionals».

«Un dia vindran les eleccions catalanes i sabem que Laura Borràs va ser la candidata en les últimes eleccions, però a hores d’ara no sabem qui serà el pròxim», ha comentat, abans d’afegir: «És important tenir aquests lideratges definits».

Els reptes de l’independentisme

Després de la polèmica per la retirada de l’escó del diputat de la CUP Pau Juvillà, ordenada per la Junta Electoral Central (JEC), Mas ha advertit que si l’independentisme s’imposa reptes que «sap que no podrà o voldrà complir», pot patir un «efecte bumerang», perquè la gent «es decebrà més».

«Posem-nos pocs objectius, però cal complir-los. I si complir vol dir que cal pagar un preu, o assumir un cost, doncs cal fer-ho. I si no vols assumir cap preu ni pagar cap cost, no et posis aquest objectiu», ha argumentat.

Notícies relacionades

Quant a la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat, ha afirmat que es tracta d’«una enganyifa» que només portarà una nova «decepció», perquè «no té recorregut ni futur» per trobar una «solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol».

Sobre les resolucions judicials per impartir com a mínim un 25% de castellà a les escoles catalanes, ha afirmat que el Govern «ha d’acatar les sentències, però no fa falta que les apliqui», sinó que, «amb subtileses», pot trobar «camins per continuar defensant el model d’immersió lingüística».