Debat obert

¿Macrogranges sí o no? ¿Com tracten els animals? Dues visions contraposades | VÍDEO

  • EL PERIÓDICO obté les opinions d’un directiu de la patronal càrnia i un activista animalista

¿Macrogranges sí o no? ¿Com tracten els animals? Dues visions contraposades | VÍDEO
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado, mesuraran aquest diumenge les seves forces i les seves expectatives per al 2023 en les eleccions de Castella i Lleó, les que més repercussió estan tenint en la història d’aquesta comunitat i amb una inevitable interpretació en clau nacional.

La campanya electoral va començar en plena batalla partidista per les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, contra les macrogranges i la qualitat de la carn que exporten. La dreta es va llançar en bloc contra Garzón assegurant que posava en qüestió tot el sector ramader espanyol, quan en realitat es referia només a les instal·lacions de ramaderia intensiva.

Més enllà de la pugna política i dels interessos dels partits, al mateix sector ramader també hi ha un intens debat sobre el tracte que reben els animals a les macrogranges. EL PERIÓDICO ha volgut recollir les opinions contraposades de dues veus que coneixen bé el sector.

Notícies relacionades

Ignasi Pons, adjunt de direcció de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies defensa que «Espanya treballa molt en benestar animal».

Al contrari, Aitor Garmendia, fotògraf premiat pel seu reportatge de la indústria ramadera espanyola, afirma que «la llei de benestar animal permet pràctiques que molts considerarien abusives si les veiessin».