Violència de gènere

Troben morta en un traster de Totana (Múrcia) una noia de 17 anys i detenen la seva parella

El detingut pel crim confessa: «He sigut jo»

3
Es llegeix en minuts

Una noia de 17 anys ha sigut trobada morta, amb múltiples ganivetades, a l’interior d’un traster de la localitat murciana de Totana, en un cas que s’investiga com a violència de gènere.

El sospitós de l’apunyalament mortal és el nòvio de la noia, un individu de 19 anys i espanyol d’origen equatorià, les inicials del qual són J. E. U. O., que era a l’escenari del crim quan van arribar els agents i també presentava algun tall.

Els fets van tenir lloc en un traster ubicat a l’avinguda Rambla Subida a la Santa, a Totana, cap a les tres de la matinada. Es tracta del domicili del presumpte autor de l’assassinat.

Els Bombers del Consorci es van desplaçar al lloc dels fets i van avisar l’Institut Armat per obrir obrir la porta del traster. Quan ho van aconseguir, a dins hi havia el cos d’una noia de 17 anys, anomenada Claudia Abigail. Morta.

El cos va ser trobat a l’interior del traster número 14, al garatge de l’edifici en què resideix el sospitós. Aquest es manté tancat amb un candau i precintat per la Guàrdia Civil.

Es dona la circumstància que la família de la menor havia denunciat recentment la seva desaparició.

Es va alertar el forense de guàrdia, que es va desplaçar també al lloc dels fets. Les restes van ser traslladades a l’Institut de Medicina Legal de Múrcia, perquè sigui l’autòpsia la que confirmi què li va passar, tot i que una primera inspecció ocular, segons fonts vinculades a aquest organisme d’auxili judicial, va revelar que la noia havia patit múltiples ferides d’arma blanca.

Confessió

La Policia Judicial s’ha fet càrrec de la investigació. El sospitós, sense antecedents per violència de gènere, ha sigut detingut. A més, fonts pròximes al cas han informat que ha confessat ser l’autor del crim.

Aquestes fonts apunten que el subjecte va arribar a pronunciar les paraules «he sigut jo» quan es va descobrir el cos, ensangonat, de la víctima, la desaparició de la qual havia sigut denunciada pels seus parents el dia abans.

Fonts pròximes al cas van apuntar que el crim es va cometre aquest dimarts a la tarda, tot i que serà l’autòpsia la que concretarà el moment de la mort de la noia.

El sospitós, nascut a Espanya, viu des de fa temps amb la seva mare i els seus dos germans, menors d’edat, en un segon pis del centre de Totana, on tenen una habitació llogada a un compatriota.

Aquest home està a càrrec dels dos fills menors de la dona, que està «destrossada» i ha sigut portada a dependències de la Guàrdia Civil, per declarar.

«Uns nois molt formals, que van a l’institut, amb els seus estudis, tot molt bé», deia una senyora, que s’assabentava per LA OPINIÓN que era el fill de la seva veïna «de tota la vida» el detingut pel crim. 

«De tot això me n’he assabentat al mercat, però jo pensava que era gent d’altres pisos, altres persones. Era l’últim que podia pensar, perquè són molt formalsRes, ni baralles, res», manifestava la dona.

«Tot el que puc dir-ne és bo», insisteix la veïna.

«Que caigui tot el pes de la llei sobre ell»

«Que caigui tot el pes de la llei sobre ell», deia un jove vianant a la porta de l’edifici on vivia l’assassí confés. «Ja es podia haver tirat ell pel balcó», destacava.

Notícies relacionades

La localitat de Totana es va despertar commocionada i els veïns parlaven sobre el crim al mercat que hi ha instal·lat justament a l’avinguda on residia el noi amb la seva família.

Està previst que es porti a terme un minut de silenci en repulsa pel crim a la plaça de la Constitución de Totana a partir de les 12.00 hores.