Castella i Lleó

El PP denuncia Sánchez davant la Junta Electoral per l’«ús electoral» del Consell de Ministres

Casado acusa el Govern d’«utilitzar el BOE» per fer «joc brut» en la campanya electoral

2
Es llegeix en minuts

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimecres un recurs davant la Junta Electoral per l’aprovació pel Consell de Ministres d’un perte agroalimentari dotat amb 1.000 milions d’euros, coincidint amb l’última setmana de campanya de cara a les eleccions a Castella i Lleó.

Casado ho ha avançat durant una visita a una empresa aeronàutica a Miranda de Ebro (Burgos), en una declaració sense preguntes difosa en vídeo pel partit, en la qual acusa el Govern presidit per Pedro Sánchez d’«utilitzar el BOE» per fer «joc brut» en les campanyes electorals.

El projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (perte) del sector agroalimentari li sembla a Casado «un reescalfat» de mesures anteriors i «una autèntica vergonya» per la seva aprovació a falta de cinc dies per a les eleccions.

També l’hi sembla l’anunci de pujada del salari mínim interprofessional, perquè tots dos són «anuncis amb la cartera de tots els espanyols».

Casado prefereix «eines eficaces i no mesures electorals», com seria, per exemple, dotar de fons els plans hidrològics davant la sequera.

Ha dit que a Castella i Lleó i en concret a Burgos, hi ha «innovació, excel·lència, indústria» que cal potenciar amb un impuls als emprenedors, reducció de la burocràcia i mesures a favor de l’exportació.

I ha afegit que això és el que fomenta el seu partit i el que no fa el Govern, que, ha criticat, vol recuperar impostos, com el de successions i patrimoni, a més d’apujar la pressió fiscal.

En la denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) registrada aquest dimecres, el PP destaca que l’aprovació del perte aquest dimarts en Consell de Ministres va estar precedida del seu anunci per Sánchez durant un acte públic a Níjar (Almeria) dilluns, «amb una evident connotació electoral».

El PP exposa que no pot ser qualificat com «un anunci rutinari en l’exercici de les seves competències de govern», sinó com un «absolut menyspreu a la legislació electoral» i una «abusiva i descarada instrumentalització dels mitjans i recursos públics dels quals disposa l’Administració en benefici d’una candidatura determinada».

El PP sol·licita a la JEC que Sánchez sigui multat amb la sanció màxima prevista, de 3.000 euros, a causa de la reincidència, ja que, segons ha recordat, ja va ser multat per una acció similar en les eleccions generals del novembre del 2019.

S’hi suma que la setmana passada i també a instàncies del PP, la JEC ja va ordenar al Govern que retirés immediatament de la web de Moncloa un vídeo de Pedro Sánchez, en un acte sobre pensions celebrat a Alcalá de Henares (Madrid), al considerar que violava la neutralitat que ha de mantenir l’Executiu en període electoral.

Notícies relacionades

«L’existència d’un procés electoral en curs no interromp el funcionament normal de les administracions públiques. Ara bé, això no pot servir d’excusa per a la instrumentalització dels mitjans i recursos públics dels quals disposa l’Administració en benefici d’una candidatura determinada», alertava la JEC en la seva resolució.

En aquesta ocasió, la JEC va acordar no iniciar cap expedient sancionador contra el Ministeri de la Presidència i es limitava a ordenar la retirada immediata del vídeo electoralista.