Davant el ‘no’ dels socis

Unides Podem: «¿A què juguen ERC, EH Bildu i la CUP tombant drets?»

  • Vidal assegura que la norma no és «maquillatge» i que «reverteix de ple» els objectius de la llei del PP del 2012

Unides Podem: «¿A què juguen ERC, EH Bildu i la CUP tombant drets?»

A. Pérez Meca / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«¿A què juguen ERC, EH Bildu i la CUP tombant drets?», ha arremès la portaveu d’Unides Podem, Aina Vidal, contra els socis habituals del Govern que rebutgen la reforma laboral que s’està debatent al Congrés dels Diputats. Elevant el to de Yolanda Díaz contra els republicans catalans, la diputada morada ha negat que l’acord entre patronal i sindicats sigui «maquillatge», com ha denunciat el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, en diverses ocasions. «Que ERC, la CUP o Bildu votin amb el PP i amb Vox contra una millora objectiva de drets hi ha molta gent que no l’entendrà», ha sentenciat.

Amb els vots justos per aprovar la reforma laboral davant el ‘no’ taxatiu dels socis de l’Executiu, Vidal ha atacat durament les formacions d’esquerra que han fet perillar la norma fins a l’últim moment. «Aquesta reforma ni està descafeïnada ni és maquillatge. Qui diu això està menyspreant els assoliments de milers de persones, menysprea el diàleg social», ha dit, amb referència a les contínues crítiques rebudes pels republicans catalans.

Notícies relacionades

La diputada morada ha carregat fins i tot contra el mateix Rufián, recordant que «mentre alguns es passejaven pel Congrés amb impressores» n’hi havia d’altres que es jugaven el seu lloc de treball a causa de la reforma laboral del PP del 2012. Vidal es referia al moment en què Rufián va treure una impressora des del seu escó el 2017 per defensar el referèndum de l’1-O. A més, ha assegurat que el text que sortirà aprovat aquest dijous amb el recolzament de Ciutadans i els partits minoritaris «reverteix de ple els objectius de la reforma del PP».

També ha tingut paraules per als quatre diputats de Junts que votaran ‘no’ a la reforma. «Vostès no voten «no» pels treballadors, Junts menysprea els treballadors. Obeeixen a Foment del Treball, que va votar en contra d’aquesta reforma en la votació interna de la CEO», ha denunciat. I, tot seguit, ha tornat a dirigir-se a ERC per preguntar-los si «¿seran el tonto útil en la lluita entre Foment i la CEOE arrossegats pels seus socis de Govern?».