Reforma laboral

Rufián confirma el ‘no’ d’ERC però no trenca amb el Govern: «Avui no s’acaba el món»

Rebutja les «amenaces» de Yolanda Díaz i critica que el decret no apugi les indemnitzacions per acomiadament

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha mostrat dues cares en el debat sobre la reforma laboral. D’una banda, ha confirmat el ‘no’ dels 13 diputats del seu partit i ha exhibit els seus arguments contra el decret; de l’altra, ha evitat trencar els ponts amb el Govern. «Avui no s’acaba el món, i demà haurem de continuar parlant perquè som molt conscients de l’alternativa», ha dit amb referència a un Executiu de la dreta.

Malgrat aquesta puntualització tranquil·litzadora per al Govern, que ha expressat en termes semblants Oskar Matute –representant d’EH Bildu, que també vota en contra de la reforma laboral–, el discurs de Rufián ha sigut majoritàriament crític. El primer argument és que el text es presenti en la forma de decret intocable, i que el Govern no hagi volgut negociar la seva modificació al Congrés.

Notícies relacionades

El portaveu d’ERC també s’ha queixat que la reforma laboral no recuperi els salaris de tramitació, o que no augmenti les indemnitzacions per acomiadaments. «La pregunta no és per què nosaltres no acceptem la reforma laboral, sinó per què l’accepten ells. Si t’agrada la de la CEOE, la FAES, el Santander i Cs, ¿qui s’equivoca?», s’ha preguntat.

Rufián també ha llançat una última advertència a la manera de negociar de la vicepresidenta Yolanda Díaz, que també serveix de resposta a l’amenaça dels comuns de retirar el seu recolzament al Govern al Parlament. «Per a qui ho vulgui entendre: ERC no funciona sota amenaça. Això no ha sigut un procés de negociació, sinó de pressió i de negació», ha assegurat.