A Alcalá de Henares

Sánchez, obert que el Congrés investigui els abusos de l’Església

Sánchez, obert que el Congrés investigui els abusos de l’Església

David Castro

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, no es tanca a la petició d’Unides Podem, ERC i EH Bildu de crear al Congrés una comissió d’investigació de les agressions i abusos sexuals a menors comeses al si de l’Església catòlica. En conversa informal amb periodistes en un acte a Alcalá de Henares sobre pensions, Sánchez no ha rebutjat aquesta possibilitat ni que el Govern descarti adoptar alguna decisió, si bé ha assegurat que el primer és parlar amb les víctimes i escoltar els seus testimonis.

«Parlarem i construirem», ha asseverat el cap de l’Executiu, que ha recordat als periodistes que la seva conversa aquest dijous amb l’escriptor Alejandro Palomas, que ha denunciat haver patit abusos sexuals en la seva infància, ha sigut «molt commovedora». Alejandro Palomas ha denunciat que amb 8 anys va ser violat i va patir reiterats abusos sexuals per part d’un professor de La Salle de Premià de Mar (Barcelona).

«És important la dimensió humana d’aquest problema i la valentia de Palomas», ha remarcat Sánchez, que la setmana vinent té previst reunir-se amb l’escriptor.

Reclamació als socialistes

Notícies relacionades

Unides Podem, ERC i EH-Bildu van registrar aquest dimecres al Congrés la seva petició per crear una comissió d’investigació l’objectiu de la qual és tenir informació concreta per planificar polítiques públiques de reparació, prevenció i atenció a les víctimes. Per a aquests grups, que han instat el grup socialista a recolzar aquesta iniciativa, investigar aquests fets en seu parlamentària pot facilitar una reparació a les víctimes dels casos prescrits, a través de procediments de justícia restaurativa, donant-los un espai on narrar la seva experiència amb llibertat i amb l’assumpció d’una responsabilitat institucional.

Palomas (Barcelona, 1967), Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil i Premi Nadal 2018, ha revelat que el germà de La Salle, que denomina L i que va ser el seu professor i tutor a La Salle de Premià de Mar (Barcelona), el va violar, li va masturbar i li va fer tocaments en múltiples ocasions quan ell tenia entre 8 i 9 anys. Els pares de l’escriptor van denunciar el cas a la direcció de l’escola, que els va assegurar que intervindrien en l’assumpte i que no tornaria a passar, i Palomas recorda que llavors va deixar de ser l’alumne preferit del professor i va passar a ser l’«empestat». EFE