Crisi internacional amb Rússia

Sánchez no contempla trucar a Casado per Ucraïna, segons la portaveu del Govern

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, insta el líder popular a prendre la iniciativa: «No cal acudir als mitjans de comunicació per demanar una trucada amb el president»

Sánchez no contempla trucar a Casado per Ucraïna, segons la portaveu del Govern
2
Es llegeix en minuts

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimecres que si el líder del PP, Pablo Casado, vol parlar amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, sobre la crisi d’Ucraïna, només ha d’«aixecar el telèfon» i trucar-li.

Rodríguez, en una entrevista a Televisió Espanyola, ha reiterat a qualificar d’«anècdota» aquesta trucada de Sánchez que està demanant el líder de l’oposició davant les explicacions que afirma que està donant el Govern a tots els grups parlamentaris.

A la portaveu de l’Executiu li crida l’atenció que Casado reivindiqui ara la seva posició d’«home d’Estat» amb aquesta «excusa» de la trucada.

«Si el senyor Casado volgués parlar amb el president del Govern, només cal que truqui, que aixequi el telèfon, o escriure un missatge. No hi ha cap inconvenient», ha remarcat.

Però li ha retret que acudeixi als mitjans de comunicació per demanar una conversa amb Sánchez. «N’hi ha prou –ha insistit– aixecant el telèfon».

Rodríguez, que ha mostrat l’agraïment del Govern al PP pel recolzament que ha anunciat a les decisions que hagi d’adoptar davant aquesta crisi, ha ressaltat que el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, s’ha posat en contacte amb els representants dels grups parlamentaris des del primer moment.

També ha recordat que, mentrestant, Sánchez ha contactat amb altres líders europeus i amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg.

«Agafi el toro per les banyes»

Per la seva banda, el portaveu nacional del PP i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha demanat aquest dimecres al president del Govern que «agafi el toro per les banyes» i «doni la cara al Congrés» per explicar la posició d’Espanya respecte a la crisi entre Ucraïna i Rússia.

«Crec que necessitem que sigui el president del Govern, ateses les divisions del Govern, agafi toro per banyes i es dirigeixi als espanyols al Congrés», ha expressat en una entrevista a ‘RNE’, recollida per Europa Press, en què ha afegit que «quan es dona una situació d’aquestes característiques, el president sempre ha trucat al líder de l’oposició».

Així, ha indicat que «si Sánchez surt al carrer i pregunta què sembla que faci vuit mesos que no li truca, crec que el comú dels espanyols li diria que cal mantenir un diàleg institucional».

Martínez-Almeida ha posat en relleu que el PP, «a diferència de socis de govern», va manifestar que recolzaria el Govern en aquesta crisi i es va posar «a disposició». «És una qüestió en què hem dit que recolzem en aquest cas el Govern i la situació que estem vivint», ha remarcat a continuació.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha reconegut que els populars estan «preocupats» perquè «hi ha una certa irrellevància d’Espanya» en aquesta crisi, una cosa que «va demostrar el comunicat de Biden (president dels EUA) dient amb qui havia parlat, i Espanya és l’únic gran país de la Unió Europea amb el qual no ha parlat».

Ha destacat que «en qüestions d’Estat, el PP és un partit d’Estat», per la qual cosa veu necessari «fer un esforç per superar les diferències que hi hagi en un determinat moment».