Partit Popular

Casado acusa Sánchez de sobreactuar amb la crisi d’Ucraïna

El líder popular critica que el president no informi el principal partit de l’oposició sobre els seus moviments malgrat que recolza les decisions de l’Executiu

2
Es llegeix en minuts

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de «sobreactuar» davant la crisi d’Ucraïna, i tot i que ha donat el seu recolzament a les decisions de l’Executiu, ha censurat que no se n’informi el principal partit de l’oposició.

Com ja va fer aquest diumenge, el líder dels populars ha carregat aquest dilluns, en una entrevista a la cadena Cope, contra la disparitat de criteri en la coalició de Govern sobre l’enviament d’efectius espanyols al mar Negre en el marc de l’OTAN.

«Hauran d’explicar si estan a favor d’aquesta aliança de Rússia, que a més afecta també Veneçuela, Nicaragua, Cuba [...] Ara mateix fa que el Govern es trenqui i que no estigui d’acord amb una operació en què a més Pedro Sánchez ha sobreactuat mediàticament a diferència d’altres governs», ha assenyalat.

Ha afegit que preocupa «escoltar Pablo Iglesias arremetre contra la ministra de Defensa i veure ara tots els anti OTAN i els del no a la guerra callats».

Casado ha assenyalat que Sánchez no li ha trucat per informar-lo sobre Ucraïna i li ha demanat que comparegui al Parlament per explicar aquesta crisi.

Ha preguntat a més quin és la posició de Vox, després d’apuntar que «en moltes ocasions sí que s’han manifestat a favor del règim de [Vladímir] Putin». També ha criticat la posició dels independentistes davant un possible atac de Rússia a la sobirania d’Ucraïna.

Eleccions a Castella i Lleó

Casado s’ha referit a més a les eleccions a Castella i Lleó, on ha dit que el PP és el partit del camp, davant l’Espanya Buidada, i que aspiren a governar en solitari perquè no fan falta multipartidismes, sinó estabilitat.

Notícies relacionades

Sobre Vox, del recolzament o abstenció del qual dependrà, segons els sondejos, un govern del popular Alfonso Fernández Mañueco a Castella i Lleó, el líder dels populars ha dit que hi ha qüestions sobre actualitat en què no estan d’acord, per exemple, la configuració de la UE, que Vox no comparteix, malgrat que Espanya necessita la solidaritat dels seus socis o la PAC per a l’agricultura.

A més, ha preguntat tant als votants de Vox com als de Ciutadans què els aporten aquests partits respecte al PP, per afirmar que la formació d’Inés Arrimadas no ha sigut útil per als seus electors.