Crisi internacional

Casado truca a Sánchez per preguntar-li per la crisi d’Ucraïna

Casado truca a Sánchez per preguntar-li per la crisi d’Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha telefonat al president del Govern, Pedro Sánchez, per preguntar-li sobre la posició espanyola davant el conflicte d’Ucraïna. El cap de l’oposició ha fet aquest pas després de lamentar que Sánchez no l’hagués fet malgrat la gravetat de la situació.

Notícies relacionades

Casado s’ha animat a trucar-li després d’escoltar la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, descartar de forma rotunda per segon dia que el cap de l’Executiu informaria directament el dirigent del principal partit de l’oposició. Si vol parlar d’Ucraïna, ha afirmat aquest matí Rodríguez a TVE, que li truqui ell. I això és el que ha fet.

El PP recolza la possible participació d’Espanya en aquest conflicte internacional, en què actuaria sempre en el marc de l’OTAN, organització de la qual forma part. I aquest recolzament dels conservadors, en aquest cas, és clau per a Sánchez, ja que és probable que, si necessita demanar al Congrés qualsevol autorització d’enviament de tropes, els seus socis d’Unides Podem i la resta d’aliats habituals (ERC, Bildu...) no l’ajudin.