Reclama «coherència»

El PNB demana «una mica d’imaginació» al Govern per aprovar la reforma laboral

Ortuzar assenyala que el seu partit ja va avançar que per comptar amb el seu vot en aquest tema «era indispensable prioritzar els acords autonòmics»

El PNB demana «una mica d’imaginació» al Govern per aprovar la reforma laboral
1
Es llegeix en minuts

El president del PNB, Andoni Ortuzar, ha demanat al Govern «coherència» i «una mica d’imaginació i flexibilitat» per trobar alguna fórmula amb què assumir el plantejament del grup nacionalista i que la reforma laboral sigui votada pels socis «habituals» de Pedro Sánchez.

En una entrevista a Onda Cero, Ortuzar ha assegurat que el PNB «no té cap interès a alterar la situació política espanyola» i que prefereix esgotar la legislatura, però ha avisat que abans de l’acord amb sindicats i la patronal el seu partit ja va avançar al Govern que per comptar amb el seu vot en aquest tema «era indispensable prioritzar els acords autonòmics».

Ha aclarit que «la prevalença dels convenis autonòmics» ja va estar en vigor en els anys 1990 i 2000 i no va passar res; és innocu». Aquesta exigència, «ni trenca ni altera res», i «amb una mica d’imaginació i flexibilitat, i fent una mica de pedagogia amb la patronal, el Govern pot tirar endavant la reforma amb els seus socis habituals», ha insistit.

«Jo, si fos el Govern, em provaria la roba abans de tirar endavant la reforma laboral amb aquesta dreta gairebé extrema que representen Ciutadans i UPN», ha dit.

«Ciutadans és un projecte tocat de mort que busca el seu minut de glòria» i si el Govern compta amb els seus vots li donaria «un baló d’oxigen», però després Sánchez haurà d’intentar aprovar altres lleis com la de vivenda i l’audiovisual, «que tenen moltes incursions en competències autonòmiques» i el PNB «serà molt defensor del que és basc», ha avisat.

«Tant de bo estiguem a temps de trobar altres mecanismes que ens donin, amb la cobertura legal necessària, les garanties que el marc basc de relacions laborals queda blindat i protegit per llei. Busquem-los. Està en mans del Govern», ha sentenciat.

Notícies relacionades

D’altra banda, Ortuzar ha opinat que no veu el líder del PP, Pablo Casado, de president del Govern. «Diuen que les eleccions es guanyen al centre, però el veig a l’extrem, lligat de mans i sempre mirant a Vox», ha afirmat.

Al seu entendre, Casado podria haver ofert una abstenció en la reforma laboral i així «hauria quedat com un estadista, hauria ficat el Govern en un compromís i hauria anul·lat la posició del PNB».