Per les llicències d’edat

L’ex lletrat major del Parlament exigeix que s’investigui a la secretària general

  • Bayona considera que el seu superior ha obstaculitzat que sortissin a la llum les retribucions dels alts funcionaris de la Cambra

undefined47136848 barcelona 26 02 2019 el ex letrado mayor del parlament anton190304193953

undefined47136848 barcelona 26 02 2019 el ex letrado mayor del parlament anton190304193953 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La polèmica per les llicències d’edat al Parlament continua. El lletrat de la Cambra catalana Antoni Bayona ha fet arribar aquest dimarts una missiva als membres de la Mesa en la qual acusa la secretària general, Esther Andreu, d’haver obstaculitzat les peticions d’informació pública per conèixer les retribucions dels que van ser alts funcionaris i en la qual reclama que s’obri una investigació sobre la seva actuació, que, segons el seu parer, és «susceptible de consideració i valoració jurídica».

En la missiva, avançada per RAC-1, el lletrat assegura que el seu superior va actuar de manera «totalment improcedent», en contra de les elementals normes de la funció pública «que exigeixen el respecte als subordinats i dels procediments de tipus disciplinari, que es basin en la confidencialitat i la presumpció d’innocència, i són incompatibles amb el fet de preestablir conclusions o formular prejudicis que poden contaminar els òrgans que després hi poden intervenir». I justifica la seva dimissió de l’òrgan de transparència per les traves constants que hi va posar Andreu.

«Ha arribat al meu coneixement que en l’última reunió de la Mesa, la Secretaria General va defensar la seva gestió en aquest assumpte fent comentaris inapropiats cap a la meva persona i insidiosos», critica Bayona, i nega que fos ell el responsable que la informació no es proporcionés en un primer moment, i de no haver actuat quan hi va haver la primera dimissió, la d’una persona encarregada de l’arxiu.

«Considero molt greu que la Secretaria General utilitzés davant la Mesa l’escrit de renúncia de l’arxivera –que tenia al seu poder des de feia dos mesos– sense haver-li donat cap tramitació. Si aquest escrit era «sensible», és injustificat haver-lo retingut. Potser hi ha una altra explicació», apunta l’ex lletrat major de la Cambra catalana.

Notícies relacionades

Però va més enllà: «Considero especialment greu que la Secretaria General fes una lectura parcial d’aquest escrit per deduir-ne un supòsit d’assetjament laboral imputable a la meva persona», conclou.

La Mesa es reuneix aquest dimarts, però fonts pròximes a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, assenyalen que l’escrit no ha sigut registrat, per la qual cosa s’abordarà verbalment.