Crítiques als populars

Sánchez reclama a Casado que no faci dels fons europeus una «qüestió partidista»

  • El president del Govern recalca la necessitat que totes les institucions treballin «colze a colze»

  • La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, avisa que «el lladre es pensa que tothom roba»

Sánchez reclama a Casado que no faci dels fons europeus una «qüestió partidista»

EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«No fem dels fons europeus una qüestió partidista. Fem una oportunitat de país». D’aquesta forma ha respost Pedro Sánchez a les amenaces de Pablo Casado i diferents barons autonòmics del PP de denunciar davant la justícia el repartiment de les ajudes que arriben des de la Unió Europea. El president del Govern ha remarcat que l’objectiu de les institucions no ha de ser la confrontació, sinó el treball conjunt per «consolidar el creixement econòmic».

Davant l’ofensiva iniciada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, contra el repartiment «a dit» de 9 milions dels fons europeus i que estan seguint altres dirigents conservadors, Sánchez ha assegurat «respectar» les decisions que prengui cada Govern autonòmic. Tot i que ha deixat clar que la «tasca fonamental» ha de ser la de «posar l’espatlla» i «treballar colze a colze». En la roda de premsa posterior a la seva trobada amb el canceller d’Alemanya, Olaf Scholz, el cap de l’Executiu ha recalcat la necessitat de «consolidar» les actuals xifres de treball i creixement econòmic.

«Per això crido a la responsabilitat de totes les forces polítiques», ha demanat Sánchez abans d’insistir que resulta imprescindible allunyar els fons europeus d’«interessos partidistes que importen poc la ciutadania». «Fem-ne una oportunitat de país», ha assenyalat.

El refranyer espanyol

Notícies relacionades

Molt més contundent s’ha mostrat la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, després de les acusacions de Casado de repartir «a dit» part dels fons europeus entre ajuntaments i comunitats socialistes. «El lladre es pensa que tothom roba», ha sigut la seva resposta, fent servir el refranyer. Aquesta no ha sigut l’única crítica que la dirigent socialista ha llançat contra el líder del PP. L’ha titllat, a més, de ser l’«antítesi del patriotisme».

Rodríguez ha assegurat que els «mecanismes de la Unió Europea són molt transparents» i ha demanat als conservadors que abandonin el «negacionisme permanent» en què s’han instal·lat. En aquest sentit, ha apuntat que «quan el PP ataca aquesta estratègia de recuperació està atacant també Espanya». Tot seguit, i com ha fet en desenes d’ocasions, ha instat Casado a exercir una oposició amb sentit d’Estat.