Atemptats de BCN

Aragonès «exigeix» que «s’investiguin» les paraules de Villarejo sobre la implicació del CNI en el 17-A

  • El president pregunta als serveis jurídics si es pot actuar legalment després de la declaració de l’excomissari davant el jutge

  • ERC i Junts tornen a demanar que s’obri una comissió d’investigació sobre els atemptats del 2017

zentauroepp39790386 rambla atentado190805111235

zentauroepp39790386 rambla atentado190805111235 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president Pere Aragonès ha exigit dimarts a la tarda, i via les xarxes socials explicacions sobre les paraules de l’excomissari José Manuel Villarejo, en les quals implica directament el CNI en la trama que va portar a l’assassinat de 17 persones i més d’un centenar de ferits, el 17 i el 18 d’agost del 2017, a Barcelona i Cambrils.

En els tuits, el president assevera que el 17-A «va ser una barbàrie que ens ha marcat per sempre». Aragonès assevera que «coneixem bé com funcionen les ‘clavegueres’ de l’Estat, per això exigim que s’investigui per aclarir la veritat.

Posteriorment, ha afegit que havia «demanat als serveis jurídics de la Generalitat que estudiïn les declaracions de Villarejo» davant el jutge i les «accions legals pertinents que es puguin emprendre».

Notícies relacionades

En paral·lel, tant ERC com Junts per Catalunya han reactivat les seves peticions per a la creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats que, fins ara, han sigut sempre desactivades pel vot en contra del PSOE, el PP i Ciutadans.

Els republicans, a més, demanen la compareixença del president del govern, Pedro Sánchez, del ministre de l’Interior, Fernando Grande– Marlaska, i de l’exdirector del CNI, l’al·ludit per Villarejo, Félix Sanz Roldán.