Més de 19.000 desplaçaments

Problemes de circulació a les sortides de Madrid i en vies de Barcelona

La DGT comunica que les carreteres de Catalunya, València i Màlaga presenten afectacions amb l’arribada de Nadal

Una carretera amb retencions.

Una carretera amb retencions. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les primeres hores de les vacances de Nadal compliquen la circulació a les carreteres, sobretot a les sortides de Madrid i en algunes vies de Barcelona, València, Múrcia i Màlaga, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Passades les 18.45 hores, hi havia trànsit lent a l’A-3 a l’altura de Rivas-Vaciamadrid; a l’A-4 a Butarque i Pinto; a l’A-5 a Arroyomolinos i a l’A-6 a Torrelodones per un accident, tot això a la Comunitat de Madrid. Mentrestant, a Toledo un altre accident provocava deu quilòmetres de retencions a l’A-5 a Cazalegas, en sentit Badajoz.

Així mateix, a Barcelona uns altres dos sinistres complicaven el trànsit a la sortida de la capital catalana per la C-58 a Badia i Sant Quirze del Vallès; a Lleida els vehicles han hagut de circular per un pas alternatiu de la N-240 a causa d’un accident que ha provocat 1 km de cua de cotxes aturats en els dos sentits.

L’A-7 a València, en concret a Rafelbunyol en sentit Alacant, també ha estat molt congestionada i a Màlaga –tant l’A-7 com l’AP-7– també han registrat embussos a l’altura de Fuengirola en sentit Almeria.

Vigilància d’àmbit nacional

La DGT ha posat en marxa aquest dijous 23 de desembre l’operació especial amb motiu de les festes de Nadal, un període per al qual es preveuen un total de 19.530.000 desplaçaments per carretera.

Notícies relacionades

Segons ha informat el departament que dirigeix Pere Navarro, l’operació especial contempla una sèrie de mesures de regulació, ordenació i vigilància del trànsit d’àmbit nacional que estaran en marxa fins al diumenge 9 de gener del 2022.

Aquest dispositiu compta amb la total disponibilitat dels mitjans de què disposa Trànsit i que inclou tant els mitjans humans (agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari dels Centres de Gestió de Trànsit, patrulles d’helicòpters i personal encarregat del manteniment d’equips i la instal·lació de mesures a la carretera), com els tècnics (780 radars fixos, 92 dels quals de tram, i 545 mòbils de control de velocitat, 12 helicòpters, 39 drons, 216 càmeres i 15 furgonetes camuflades per controlar l’ús del mòbil i el cinturó de seguretat).