Restriccions

Barcelona suspèn la festa popular de Cap d’Any a Montjuïc

Colau obre la porta a suspendre també la cavalcada

Barcelona suspèn la festa popular de Cap d’Any a Montjuïc

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat que suspèn l’espectacle de Cap d’Any previst a l’avinguda de Maria Cristina, davant les Fonts de Monjuïc, per les restriccions anunciades per la Generalitat de Catalunya davant la sisena onada de covid. La festa popular, que pretén convertir-se en l’homòleg barceloní a les celebracions populars del canvi d’any en altres ciutats, es veu afectada, segons Colau, pel toc de queda, que impedirà sortir al carrer entre la 1 i les 6 de la matinada, fins i tot la nit de Cap d’Any.

«Ho lamentem moltíssim perquè estava tot a punt... però no reuneix les característiques que marquen les restriccions», ha dit Colau.

L’alcaldessa també ha deixat en suspens una possible cancel·lació de la cavalcada de Reis, que a Barcelona reuneix milers de persones als carrers. En declaracions als periodistes, Colau ha explicat que aquest dimecres «a primera hora» està convocada al consistori una reunió de seguiment de les mesures vinculades a la Covid per «revisar» totes les activitats previstes a la ciutat.

«El que sí que puc avançar és una cosa de sentit comú. La festa de Cap d’Any no es podrà celebrar com estava prevista. És impossible que es pugui fer l’espectacle de Cap d’Any tenint en compte la restricció horària nocturna i el tema que s’han d’evitar aglomeracions», ha indicat. «Ho lamentem moltíssim perquè estava tot a punt», ha indicat l’alcaldessa.

Notícies relacionades

Sobre la cavalcada de Reis, que ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assenyalar que es podria celebrar, Colau ha desitjat el mateix, tot i que ha mantingut la cautela.

«Haurem d’esperar, hem escoltat missatges diferents. El conseller ha dit que sí, tant de bo sigui així. Ho tenim tot a punt, però si per motius sanitaris fes falta adaptar-se d’alguna manera també estaríem preparats. Estarem atents a les indicacions que ens doni la Generalitat», ha afegit.

Temes:

Cap d'any