Al Congrés del PP d’Aragó

Casado, a Jordi Sànchez: «Un senyor condemnat per sedició no em dona lliçons de democràcia»

  • El líder del PP respon així a la querella que JxCat ha presentat contra ell davant la Sala Segona del Suprem

  • El partit de l’expresident de l’ANC li atribueix calúmnies i incitació a l’odi contra els docents catalans

Casado, a Jordi Sànchez: «Un senyor condemnat per sedició no em dona lliçons de democràcia»

EFE/Javier Cebollada

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest diumenge que «un senyor condemnat a nou anys de presó per delictes de sedició», amb referència al líder independentista Jordi Sànchez, no li donarà «lliçons de democràcia», després que JxCat s’hagi querellat contra ell per calúmnies i incitar a l’odi contra els docents catalans.

«Un senyor condemnat a nou anys de presó per delictes de sedició, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i que ha instigat a la violència contra l’administració de l’Estat no em donarà lliçons de legalitat i democràcia», ha afirmat Casado a Saragossa en el XIV Congrés Autonòmic del PP d’Aragó.

En la seva querella, interposada davant la Sala Segona del Suprem, JxCat denuncia que Casado ha utilitzat ‘fake news’ al parlar del nen de 5 anys de Canet de Mar (Barcelona), la família del qual va aconseguir que la justícia obligués la seva escola a impartir el 25% de les classes en castellà, com assegurar que hi ha professors que tenen «instruccions de no deixar anar al lavabo nens perquè parlen castellà».

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció, Casado ha personalitzat aquesta querella a Jordi Sànchez, de qui ha dit que li ha provat «malament» que en un acte públic divendres, el mateix líder del PP llegís «una notícia de fa 10 anys» que demostra que el cas de Canet «no és nou», una cosa que «els ha indignat molt» i que diuen que «incita a l’odi i són calúmnies».

Odi i concòrdia

Casado ha lamentat que es consideri incitació a l’odi la seva denúncia de l’assetjament del nen mentre que sigui «pura concòrdia» el fet de manifestar-se contra famílies que volen que els seus fills siguin educats en castellà i en la qual, segons ha dit, es van llançar consignes a favor d’un grup terrorista com és Terra Lliure. «Això és divertidíssim», ha ironitzat.