Acte a Barcelona

Álvarez de Toledo, al PP i Cs: «La tàctica de la destrucció no porta al reagrupament»

  • L’exportaveu dels populars continua amb la batalla a Casado i ungint Ayuso com la recepta per «arrasar» a les urnes

  • Cap membre de la direcció catalana acompanya la diputada, que sí que rep el reconeixement de Carrizosa i Martín Blanco

Álvarez de Toledo, al PP i Cs: «La tàctica de la destrucció no porta al reagrupament»

EFE

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De vers lliure a vers lliure, Cayetana Álvarez de Toledo ungeix Isabel Díaz Ayuso com antídot perquè el PP arrasi a les urnes i dibuixa el futur del constitucionalisme sota una fusió antinacionalista: «La tàctica de la destrucció no porta al reagrupament», va clamar aquest dilluns en la presentació del seu llibre ‘Políticamente indeseable’ (Penguin Libros) a Barcelona.

Cap membre de la cúpula del PP català es va seure a l’auditori de l’editorial, però sí les primeres espases de Cs, Carlos Carrizosa i Nacho Martín Blanco, així com les cares visibles d’entitats constitucionalistes com Pau Añó (CLAC) i Ana Losada (Assemblea per una Escola Bilingüe).

Ovacionada, Álvarez de Toledo va seure al costat del dramaturg Albert Boadella i, fent gala que «l’optimisme és una obligació», va apostar per confluir, malgrat la ruptura a Castella i Lleó, «sumant des de la generositat», «en un procés dur i llarg que requereix incorporar gent, no eliminar gent ni intentar avassallar».

Una recepta que, per reflotar a Catalunya, passa per utilitzar el camí obert i conjunt contra la immersió lingüística: «S’ha de passar del desemparament al desafiament, de la pura actitud de resistència a l’ofensiva, ha de ser un punt d’inflexió i pot ser-ho, perquè el nacionalisme, havent gaudit d’un absolut monopoli i hegemonia de tots els recursos imaginables –aules, institucions, cultura, la condescendència de grans partits i de l’Estat– no ha aconseguit crear una nació ni imposar la seva visió del món», va argumentar. Álvarez de Toledo va animar a enfortir els «anticossos» que, segons el seu parer, han evitat que Catalunya s’hagi desancorat de la resta d’Espanya en quaranta anys de democràcia.

El «nou testament»

Notícies relacionades

Boadella va interpretar amb sorna la reacció del líder del PP, Pablo Casado, i la seva mà dreta, Teodoro García Egea, al veure la publicació del llibre en què Álvarez de Toledo titlla el primer de «camaleó sentimental, ‘bienqueda’ i ‘veleta’» i al segon d’actuar a base de «pilotes i piloteig». El dramaturg va jutjar l’obra de la «marquesa», a qui va retre homenatge com «el nou testament de la política espanyola», una cosa mai vista des de la Transició, va dir, amb esclats de «bellesa». Descrivint-la com a desacomplexada i desposseïda de cotilles de partit, Boadella es va dirigir al grup popular que no paeix els atacs que recull el llibre.

«Els retrets i acusacions no constitueixen l’objectiu essencial de les seves intencions, per res és una revenja a les actituds hostils que han mostrat cap a ella alguns col·legues del partit», va assegurar, «pels que s’han vist descobert en aquestes pàgines, que han reaccionat banalitzant les intencions». Artesania «clara i directa», sense «alleujament emocional», va exhibir.