Xoc amb la vicepresidenta

Casado demana a Sánchez que faci fora Calviño per comprar la seva casa a través d’una societat

  • El líder del PP rescata una informació de 2018 per carregar contra la número dos del Govern

  • La vicepresidenta va recriminar el cap de l’oposició per treure el tema dels abusos a menors en el Congrés

Casado demana a Sánchez que faci fora Calviño per comprar la seva casa a través d’una societat

Chema Moya / Efe

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Pablo Casado continua molt molest amb la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, per la reprimenda que la responsable d’Economia del Govern li va fer dimecres passat per la intervenció del líder del PP al Congrés dels Diputats. Aquest matí en un acte del partit a Galícia, Casado ha utilitzat una informació publicada el novembre de 2018 per carregar contra ella i demanar a Pedro Sánchez que la faci fora del Govern.

El president del PP s’ha tornat a fer ressò d’una notícia que va sortir fa tres anys, publicada per ‘ABC’, sobre la creació el 2000 de la societat Aldael Consultores, amb la qual l’actual vicepresidenta va adquirir la seva vivenda. Quatre anys més tard Calviño es va desvincular d’aquesta empresa ja que va accedir al seu primer càrrec públic com a directora general de Competència en el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Vint-i-quatre mesos després va anar a viure a Brussel·les per treballar en la Comissió Europea fins que Sánchez li va demanar que se sumés al seu Executiu el juny de 2018.

El cap de l’oposició ha lamentat que la vicepresidenta econòmica li recriminés la seva intervenció en la sessió de control. Segons van explicar fonts del PP, Calviño li va dir que li havien fet «fàstic» les seves paraules per haver demanat explicacions sobre els escàndols dels menors tutelats a les Balears o per fer referència a la condemna de l’exmarit de la vicepresidenta del País Valencià, Mònica Oltra, que està condemnat per abusar d’una menor tutelada.

Notícies relacionades

«Estic fastiguejada pel que has dit dels abusos a menors. No pots treure al ple els casos dels menors», li va dir en concret la número dos del Govern a Casado, segons el PP. El dirigent dels populars ha remarcat que té obligació com a polític de demanar explicacions per aquests temes i ha afegit que no entén com el cap de l’Executiu manté la vicepresidenta en el Govern si es va comprar la seva «mansió de 300 metres quadrats» amb una societat interposada i és una «defraudadora fiscal».

«Estem veient un senyor Casado i un PP que no deuen reconèixer ni els seus propis votants», ha afirmat la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, quan li han preguntat per l’assumpte, informa Juanma Romero. «No tot s’hi val, no tot suma. La política d’oposició que estan portant el PP i Casado resta a Espanya, resta qualitat democràtica, resta al prestigi de les nostres institucions», ha continuat abans de demanar «calma» i «entesa» als conservadors.