Control al Govern al Congrés

Aspre cara a cara de Casado amb Sánchez, amb paraulota inclosa

  • El líder del PP parafraseja una intervenció de l’ara president el 2015 i li pregunta «què cony ha de passar a Espanya» perquè «assumeixi alguna responsabilitat»

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Feia gairebé un mes que Pedro Sánchez i Pablo Casado no es veien les cares al Congrés dels Diputats –va ser per la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat– i el xoc ha sigut encara més aspre de l’habitual, amb paraulotainclosa malgrat ser en seu parlamentària. El líder del PP havia preparat un discurs dur per la inacció que considera que el president està tenint davant l’episodi de l’escola de Canet, la pujada de la llum i la pandèmia, i també havia preparat el tancament de la seva intervenció: «¿Què cony ha de passar a Espanya perquè vostè assumeixi alguna responsabilitat?», li ha etzibat.

Els assessors del PP es van afanyar a aclarir que Casado ha volgut parafrasejar Sánchez, quan el 2015, com a cap de l’oposició davant el PP, va deixar anar una frase semblant per unes inundacions aquell any. «¿Què cony ha de passar en aquest país perquè Rajoy surti de la Moncloa, trepitgi el fang i estigui amb els veïns?», va deixar anar llavors el dirigent socialista en una visita a Pradilla de Ebro, un dels municipis més afectats per l’aigua en aquelles dates.

Allà a Pradilla hi va estar també ahir Sánchez de nou, per interessar-se pels danys provocats pel temporal al nord del país. El president va fer una breu declaració sense preguntes després de recórrer un tram urbà del riu a la localitat saragossana.

Notícies relacionades

Casado ha acusat Sánchez d’«abandonar» i deixar «desemparat» el nen de Canet de Mar la família del qual ha reclamat davant la justícia més hores de castellà a la seva escola. El màxim líder dels populars li ha dit que ha «d’obligar» la Generalitat a complir la sentència o que apliqui l’article 155 de la Constitució. I l’ha avisat que si «està fent la vista grossa» pot estar cometent un delicte de prevaricació.

En la intervenció de tancament, Sánchez ha criticat a Casado la seva «falta de respecte a les Corts Generals». En això ha insistit minuts després la vicepresidenta primera, Nadia Calviño. «¡Que desesperats que han d’estar per dir aquest enfilall de barbaritats i entrar en aquest bucle destructiu!», ha criticat la número dos del Govern al dirigent del PP.