Declaracions de la presidenta del Parlament

Borràs demana a Aragonès que mantingui la qüestió de confiança pactada amb la CUP

  • Adverteix que si s’incompleixen els acords hi haurà un «replantejament» de la legislatura

H_3772476.jpg

H_3772476.jpg / Job Vermeulen (ACN)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta del Parlament i dirigent de Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, ha afirmat que el president, Pere Aragonès, s’ha de sotmetre a una qüestió de confiança el 2023. Borràs es basa en el pacte d’investidura entre Esquerra Republicana i la CUP, que va incloure la qüestió de confiança al Parlament a meitat de la legislatura.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Borràs apel·la al compliment del que es va acordar en aquest pacte, malgrat que JxCat ha manifestat en diverses ocasions que el que es va firmar entre els republicans i cupaires no els interpel·la, i malgrat que després del ‘no’ de la CUP als Pressupostos, Aragonès ha deixat en l’aire aquesta figura parlamentària, la de la qüestió de confiança.

«Complir el que has acordat»

Notícies relacionades

Altrament, sempre segons l’opinió de la presidenta del Parlament, hi hauria d’haver un replantejament de la legislatura. «És un compromís molt ferm que t’interpel·la, i per tant espero que tots tinguin en compte aquesta mateixa concepció de què vol dir fer política, que és complir el que has acordat, el compromís que has adquirit. Aquesta legislatura es va posar en marxa amb aquests acords. Si els acords no es compleixen, hi haurà un replantejament de la legislatura, entenc», ha afirmat.

En l’entrevista, la presidenta de la Cambra catalana també considera que Aragonès hauria d’haver negociat els Pressupostos amb la CUP amb tant afany com el que va dedicar als comuns.