El Govern revoca la Creu de Sant Jordi al sacerdot Josep Lluis Fernández Padró

  • L’Arquebisbat de Barcelona va revelar indicis d’abusos sexuals d’aquest capellà a un menor fa 40 anys

El Govern revoca la Creu de Sant Jordi al sacerdot Josep Lluis Fernández Padró

FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern revoca la Creu de Sant Jordi al sacerdot jubilat Josep Lluis Fernández Padró. El Consell Executiu, reunit aquest dimarts, ha pres la decisió després que el Tribunal Eclesiàstic de Barcelona trobés indicis d’un possible delicte d’abusos sexuals a un menor comesos fa 40 anys i elevés la causa a la Congregació de la Doctrina de la Fe del Vaticà, competent per decidir si aixeca la prescripció canònica del delicte.

El sacerdot va ser denunciat al maig davant els Mossos d’Esquadra i davant l’arquebisbat per un home que va descriure les presumptes agressions que haurien passat en algun lloc de l’arxidiòcesi barcelonina fa 40 anys, quan el denunciant tenia 16 anys.

Notícies relacionades

«Hem decidit revocar la Creu de Sant Jordi atorgada el 2007 a Josep Lluis Fernández Padró després de tenir coneixement de gravíssimes acusacions contra la seva persona i després que el mateix tribunal eclesiàstic hagi reconegut públicament que hi ha indicis fundats de la comissió d’un delicte», ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

La Generalitat li va concedir el 2007 la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria religiosa, ja que havia sigut rector de la comunitat de Sant Isidor de Barcelona i de la de Sant Josep Oriol de Santa Coloma de Gramenet, a més de missioner al Camerun entre el 1971 i 1986. També va ser bomber voluntari i cofundador del Cos Provincial de Bombers Voluntaris de Barcelona el 1960 i de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) el 1993.

Temes:

Govern