Renúncies

Dimiteix el secretari d’Estat de Justícia, Pablo Zapatero

El número dos de la cartera de Pilar Llop ha renunciat al seu càrrec juntament amb el secretari general per a la Innovació i Qualitat del Servei Públic, Borja Vargues

Dimiteix el secretari d’Estat de Justícia, Pablo Zapatero
2
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat de Justícia i número dos del departament, Pablo Zapatero, i el secretari general per a la Innovació i Qualitat del Servei Públic de la Justícia, Borja Vargues, han presentat la seva dimissió just quan la ministra Pilar Llop és de viatge oficial a Colòmbia.

Tal com ha pogut confirmar en fonts del ministeri Europa Press, tots dos, que van ser nomenats per als seus càrrecs per l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo, han presentat la seva dimissió aquest dijous per motius personals. La dimissió es produeix en ple desenvolupament del Pla Justícia 2030 que pretén un canvi estructural en el sistema d’Administració de Justícia, i del qual ha fet bandera tant el departament de Llop com el del seu antecessor en el càrrec.

Les fonts consultades apunten que tots dos abandonen la seu del Ministeri perquè, després de quatre mesos des que la nova ministra del ram fos elegida pel president Pedro Sánchez, s’inicia una nova etapa i es pretén donar un nou impuls al departament. Afegeixen que la decisió que tots dos dimiteixin del seu càrrec arriba de mutu acord entre la ministra i aquests alts càrrecs.

Avancen que la sortida de Zapatero i de Vargues no tindrà cap repercussió en el dia a dia del departament de Llop i expliquen que el nomenament del nou ‘número dos’ del Ministeri es portarà al pròxim Consell de Ministres.

L’anunci de la dimissió s’ha produït sent la ministra i el seu cap de gabinet a Colòmbia, on aquest dijous ha acompanyat el rei Felip VI a Barranquilla a la clausura del l Congrés Mundial de Juristes, esdeveniment bianual que organitza l’Associació Mundial de Juristes.

Notícies relacionades

Precisament aquest dimecres, Zapatero va ser l’encarregat de defensar davant la Comissió de Justícia del Senat la partida dels Pressupostos Generals de l’Estat que va destinada al departament. En la seva al·locució va defensar l’augment d’11,5% de la partida i va apuntar que es «fa tot el que es pot» per executar els projectes de servei públic en temps i forma per garantir una Justícia «accessible, eficient i de qualitat». «Estem suant la samarreta», va asseverar.

El fins ara secretari d’Estat va dir ser conscient del «desafiament» que tenia per davant el Ministeri als efectes d’executar els projectes recollits en el marc dels Pressupostos i va insistir en el fet que el Ministeri «fa tot el que pot». «Crec que estem demostrant que ens hi esforcem», va assenyalar.