Guerra interna

El PP obre expedient a Cayetana Álvarez de Toledo i aquesta anuncia que al·legarà

  • L’exportaveu es va saltar la disciplina de vot en la renovació del Tribunal Constitucional

El PP obre expedient a Cayetana Álvarez de Toledo i aquesta anuncia que al·legarà
1
Es llegeix en minuts

El grup parlamentari del PP al Congrés dels Diputats ha obert ja expedient contra la seva exportaveu Cayetana Álvarez de Toledo per saltar-se la disciplina de vot en la renovació del Tribunal Constitucional, que previsiblement culminarà amb una sanció econòmica.

El grup parlamentari ha comunicat aquest dimarts a Álvarez de Toledo l’obertura del procediment en una carta en la qual Guillermo Mariscal, secretari general del grup, l’informa que compta amb deu dies per presentar al·legacions.

Álvarez de Toledo ha anunciat a través de Twitter que presentarà les esmentades al·legacions i ha difós la missiva del PP, en la qual s’informa que l’instructor encarregat del seu expedient serà Carlos Rojas i que saltar-se la disciplina de vot està tipificat com a «falta greu».

Va ser la mateixa Álvarez de Toledo que va revelar que havia votat en blanc en la renovació al considerar que es polititzava el Tribunal Constitucional i en els últims dies ha restat importància a una sanció, a l’afirmar que «les conviccions tenen un cost».

«Com saps bé, igual com amb la resta dels punts de l’ordre del dia, la Direcció del Grup havia comunicat expressament a tots els diputats el sentit del vot, que en cap cas era el vot en blanc», assenyala Mariscal a la carta que li ha remès.

Notícies relacionades

Álvarez de Toledo ha sacsejat el Partit Popular amb les crítiques que fa en el seu llibre, «Políticamente indeseable», contra el líder del seu partit, Pablo Casado, i el secretari general, Teodoro García Egea, a les quals han seguit invitacions a deixar el seu escó, una possibilitat que no contempla.

«No em faran fora del partit», va etzibar aquest dilluns durant la presentació del llibre, al ser preguntada sobre les represàlies que els populars podrien prendre en contra seu.