Guerres internes

Pablo Casado: «El PP no és un ‘talent show’ de megalomanies»

  • El líder conservador assegura que el seu partit és «una gran orquestra on no caben els solistes»

Pablo Casado: «El PP no és un ‘talent show’ de megalomanies»

EFE

2
Es llegeix en minuts

«Això no és un ‘talent show’ de megalomanies, és un instrument per millorar la vida de la gent». Així s’ha referit el president del PP, Pablo Casado, a la guerra interna que viu el seu partit pel lideratge. En la clausura del congrés del PP andalús, a Granada, el líder dels populars s’ha referit a la seva formació com «un gran equip, una gran orquestra», on «no caben els solistes» i ha reclamat «unitat, humilitat, tenir les coses clares i dedicar-nos al que ens toca», informa El Periódico de España, que pertany al mateix grup editorial que EL PERIÓDICO.

En l’acte, que s’ha vist esquitxat per les polèmiques de Génova amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i l’exportaveu al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, el líder dels populars, que no hi ha fet referència expressa, ha assegurat que «el personalisme no té cabuda dins el PP».

En el seu discurs, Casado ha assegurat que la responsabilitat dels dirigents no es pot posar en risc «en una foguera de les vanitats que no condueix enlloc».

Sobre la polèmica sorgida arran del consell sobre les eleccions que va fer la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, al seu homòleg andalús, Juanma Moreno, el president del PP ha respost «als que enreden» i ha garantit que el president de la Junta té tot el seu recolzament per convocar els comicis quan vulgui: «Tens les de mans lliures per fer el que consideris que és el millor per Espanya».

Ha indicat que, tot i que «a alguns els interessa molt el tema de la data de les eleccions», mai han parlat de dates, ni quan «va sortir el tema» per l’intent de moció de censura a Múrcia, que deien que podia desestabilitzar altres governs del PP.

Casado ha explicat que aquest dia li va dir a Moreno per telèfon que tenia tot el seu suport per fer el que considerés oportú, que pensés «primer en Andalusia i després en el partit».

«El que hagi de passar a Andalusia ho va decidir, ho ha decidit sempre i ho continuarà decidint Juanma i el PP d’Andalusia», ha manifestat.

És més, ha assegurat que «sincerament» li és igual quan siguin les eleccions a la comunitat perquè té «la plena convicció que arrasarà» i el seu únic dubte és si serà «una majoria aclaparadora, una majoria absoluta o directament tots els andalusos» confiaran en Moreno per consolidar el canvi.

Notícies relacionades

Casado ha assegurat que té el «rumb fixat» per governar a Espanya, tot i que de vegades faci «més vent, més maror», però ha afegit: «Un mar en calma mai ha fet bon mariner».

Ha afirmat que ell sap el que ha de fer i «res ni ningú» el despistarà d’aquest canvi, i ha recordat que els espanyols sempre han premiat el PP quan ha estat «pel que és important» i quan ha pensat «amb ambició». 

Temes:

Pablo Casado