Crisi del coronavirus

Madrid estudia un altre cas sospitós de la variant òmicron

Es tracta d’una dona que ha donat positiu a Barajas després d’arribar a Espanya procedent de Sud-àfrica

Està vacunada amb dues dosis i presenta símptomes lleus

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Comunitat de Madrid està estudiant si un segon cas positiu per coronavirus –una passatgera procedent de Sud-àfrica via Amsterdam– correspon a la variant òmicron, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Aquest cas, que encara s’està seqüenciant per confirmar si es tracta d’òmicron, va arribar a Barajas en un vol diferent al del primer confirmat infectat amb aquesta nova variant. Es tracta d’una dona que ha donat positiu en un test d’antígens a Barajas i en PCR, que estava vacunada amb dues dosis i que presenta símptomes lleus.

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha confirmat en declaracions a Onda Cero que el laboratori de l’Hospital Gregorio Marañón està seqüenciant la mostra de la passatgera, però ha avançat que «per la clínica» i pel seu lloc de procedència se sospita que podria correspondre a la nova variant.

Notícies relacionades

El primer cas d’òmicron a Espanya, que va ser confirmat aquest dilluns, és el d’un home que també estava vacunat amb les dues dosis de Pfizer contra el coronavirus, i que igualment presenta símptomes lleus. Tant aquest home –de 51 anys i que va tornar diumenge passat, 28 de novembre, de Sud-àfrica amb escala a Amsterdam– com la dona –la mostra de la qual s’està seqüenciant– estan en aïllament sota seguiment.

Escudero ha explicat que tot i que la resta de viatgers dels vols va donar negatiu en la prova d’antígens a Barajas, se’ls farà un especial seguiment –estudiar si estan vacunats o estar pendents de si presenten símptomes– per detectar «al més aviat possible» nous casos.