Catalunya

Casado insta Sánchez a aplicar el 155 en educació si el Govern no garanteix el 25% de les classes en castellà

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha instat Pedro Sánchez a aplicar el 155 en educació si el Govern no garanteix el 25% de les classes en castellà.

Aquest matí, la ministra de Justícia, Pilar Llop, ha recordat a la Generalitat de Catalunya que la resolució del Tribunal Suprem que confirma l’obligació d’un mínim del 25% d’ensenyament en castellà en el sistema educatiu català «ha d’executar-se perquè és ferma». «Els procediments d’execució tenen les seves fases, cal esperar a veure com es van resolent; la resolució del Suprem ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ara cal executar aquesta sentència, perquè és ferma, i correspon al mateix òrgan sentenciador donar-li l’impuls», ha explicat la titular de Justícia en una entrevista a Antena 3.

Notícies relacionades

Al preguntar-li per la reacció del Govern català, que ha qualificat la resolució del Suprem d’«ingerència», Llop ha explicat que a partir d’ara s’haurà d’obrir un termini de dos mesos per «reclamar a la Generalitat que procedeixi al compliment de la sentència». «Haurem de veure quina és la resposta de la Generalitat i depenent del que faci s’aniran fent passos», ha conclòs la ministra de Justícia.

Respecte a l’acord assolit pel Govern amb Esquerra Republicana sobre la nova llei audiovisual, Llop ha rebutjat les afirmacions del portaveu de la formació independentista, Gabriel Rufián, en què atribuïa al seu partit haver «obligat» l’Executiu a acceptar una quota del 6% dels continguts de les plataformes en llengües cooficials.