VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Govern aprova una subvenció per atendre víctimes de violència masclista en zones rurals

El servei Atenpro dota d’un dispositiu telefònic les dones que es troben «en una situació delicada»

El Govern aprova una subvenció per atendre víctimes de violència masclista en zones rurals
1
Es llegeix en minuts

El Govern aprova aquest dimarts, al Consell de Ministres, una subvenció de 32 milions d’euros a la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) per millorar la gestió del servei Atenpro per a víctimes de violència masclista.

Així ho va anunciar aquest dilluns la secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, en una entrevista a la cadena SER, on va precisar que aquesta quantitat s’extreu dels fons europeus.

En la seva intervenció va lamentar que Atenpro sigui un servei «molt desconegut», ja que ajuda moltes víctimes d’una forma personalitzada i, especialment, dones del món rural.

Tal com va explicar, aquesta iniciativa dota d’un dispositiu telefònic les dones que es troben «en una situació delicada» relacionada amb la violència masclista i els «dona tranquil·litat».

Rodríguez va apuntar que el servei Atenpro estava «infrafinançat», cosa que ha provocat que «molts» telèfons no tinguessin cobertura o no funcionessin en alguns llocs o que s’apaguessin.

Aquesta nova subvenció, va assenyalar, s’utilitzarà per millorar aquesta situació, així com per ampliar el servei, ja que abans només s’aplicava a les dones víctimes de violència de gènere –en l’àmbit de la parella o exparella– i durant aquest any s’ha ampliat a totes les violències masclistes.

Rodríguez va indicar, en aquest sentit, que l’agressor no només és una parella o exparella, sinó que pot ser un amic, un pare o un company de feina. «Per a aquestes víctimes també ha de servir aquest servei», va declarar.

Notícies relacionades

«Necessitem avançar i poder donar aquest servei en llocs on no estava funcionant del tot bé», va insistir la secretària d’Estat, abans d’indicar que, segons les expertes, «hi ha un problema molt més greu amb la violència masclista en els àmbits rurals».

«Crec que és imprescindible que mesures com aquesta ajudin a la cohesió territorial i la transició digital. Les solucions que donem a la violència masclista han de ser les més modernes, també tecnològicament», va apuntar.