Congrés del PSE

Sánchez «El present d’Espanya és vacunació, recuperació i avenços socials»

  • El president incideix que el principal desafiament és lluitar contra la desigualtat generacional, territorial i de les dones, en la clausura del congrés del PSE

Sánchez «El present d’Espanya és vacunació, recuperació i avenços socials»

Efe / Javier Zorrilla

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest diumenge a Bilbao que el present d’Espanya «s’escriu amb tres paraules: vacunació, recuperació i avenços socials». Així mateix, ha destacat la «lliçó» que Espanya està donant al món en la lluita contra la pandèmia, al demostrar que es pot combatre el virus «amb l’arma fonamental de la responsabilitat: amb mascaretes i vacunació».

El cap de l’Executiu ha incidit, per tant, en el missatge que va llançar dissabte a Las Palmas, on va rebutjar endurir les restriccions malgrat que la incidència de la Covid porta dies a l’alça i se situa ja en 112 casos per cada 100.000 habitants, més del doble que fa només un parell de setmanes. «Confiem en la nostra estratègia: es diu mascareta i vacunació. Així és com mantindrem a ratlla el virus», va afirmar al congrés del PSOE canari.

I aquest diumenge ha viatjat fins a Bilbao per clausurar el novè congrés del PSE-EE, al costat del nou secretari general dels socialistes bascos, Eneko Andueza. El líder dels socialistes ha mostrat el seu recolzament a Andueza, a qui ha promès que el tindrà «com un més» perquè Euskadi «torni a tenir un Govern socialista que aposti per la convivència, l’estabilitat i el progrés dels bascos».

A més, el secretari general del PSOE ha indicat que «ni Euskadi ni Espanya ni Europa es podrien entendre sense l’«aportació» rellevant dels socialistes. I, en contraposició, ha criticat l’actitud «furibunda» de l’oposició, «que diu que el país està en fallida».

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, el principal desafiament d’Espanya és lluitar contra la desigualtat generacional, territorial i de les dones. I, per això, ha apostat per una recuperació econòmica «justa» liderada pels socialdemòcrates.

Visita a una biotecnològica

Així mateix, Sánchez ha visitat les instal·lacions de l’empresa Biolan Health a Zamudio, Biscaia, on ha reafirmat el compromís del Govern amb el sector de la Salut d’Avantguarda, com a element de progrés i de dinamització de l’economia, per arribar a la recuperació justa. En la seva visita, Sánchez ha remarcat l’aportació pública del PERTE per a la Salut d’Avantguarda, recentment aprovat, que preveu una inversió de més de 1.469 milions d’euros fins al 2023 i que generarà al voltant de 12.700 nous llocs de treball.