Comptes de la Generalitat

El PSC ofereix la seva mà a un Aragonès «debilitat» per la ruptura de la majoria

Els socialistes mantenen la seva oferta de diàleg per als Pressupostos, però consideren que el president «no està a l’altura de les circumstàncies»

La portavoz del PSC en el Parlament, Alícia Romero.

La portavoz del PSC en el Parlament, Alícia Romero. / DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu del grup socialista al Parlament, Alícia Romero, ha tornat a oferir aquest diumenge la mà dels socialistes per aprovar els pressupostos del 2022 al president de la Generalitat, Pere Aragonès, el qual el PSC veu «debilitat» després de la ruptura de la majoria que li va donar la investidura.

Des de Maià de Montcal (Girona), Romero ha expressat el seu respecte per la reunió que mantindran aquesta tarda representants del Govern i dels comuns per intentar arribar a un acord, després del cop de porta de la CUP, que ha decidit mantenir la seva esmena a la totalitat a 24 hores del seu debat al Parlament.

La portaveu socialista ha assegurat que, sigui quin sigui el resultat de les negociacions amb els comuns, el seu grup mantindrà la seva oferta a Aragonès. «Com que no sabem com aniran les coses, mantenim la mà estesa davant la crisi sanitària i perquè s’ha de reactivar l’economia i garantir que ningú es quedi enrere», ha explicat Romero. Amb la decisió de la CUP de mantenir la seva esmena a la totalitat «queda en evidència –segons els socialistes– que la majoria està trencada i el president, debilitat».

Obrir el diàleg

«És increïble que davant aquesta situació, Aragonès no obri el diàleg amb altres forces polítiques. Aragonès no vol parlar amb nosaltres en aquests moments, quan no té garantit l’inici del tràmit dels pressupostos de demà», ha insistit.

Romero ha resumit la situació: «Hi ha una majoria d’investidura trencada, un president que improvisa, que no està a l’altura de les circumstàncies, tenint en compte que és imprescindible el pressupost del 2022 per als catalans i les catalanes».

La portaveu socialista ha expressat la seva «perplexitat» per com està conduint Aragonès les negociacions d’uns Pressupostos que, «més que mai, són imprescindibles per a Catalunya» davant «una crisi sanitària, però també social i econòmica».

Romero ha remarcat que Aragonès ja no compta amb el suport de la majoria independentista que el va investir president de la Generalitat fa tot just cinc mesos i ha mostrat la seva sorpresa que no obri el diàleg amb altres formacions. «Dialogar, parlar, intentar convèncer no fa mal a ningú i crec que no hi ha ningú que entengui que Aragonès no obri el diàleg a forces com la socialista per intentar aprovar els Pressupostos. Sobretot, quan des del PSC se li ha ofert tantes vegades la mà estesa», ha argumentat.

Formació «responsable»

La portaveu dels socialistes ha recordat que el PSC va guanyar les últimes eleccions autonòmiques i és una formació «responsable» que sap de la importància dels Pressupostos.

Notícies relacionades

Romero ha comentat l’advertència al PSC del secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, que dissabte va assegurar que no trencaran el bloc independentista: «Que ningú tingui somnis humits de votar els Pressupostos o abstenir-se pensant que desfarà la majoria independentista».

«Respectem les paraules de tothom –ha dit Romero–, només ens empeny a tenir aquesta actitud pensar en el bé de país».