La negociació dels pressupostos

ERC proposa a la CUP crear «grups de treball» per a un nou referèndum

  • Els republicans també ofereixen als anticapitalistes un fòrum de seguiment de la taula de diàleg

ERC proposa a la CUP crear «grups de treball» per a un nou referèndum

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha proposat aquest dimecres a la CUP la creació de «grups de treball» per preparar una estratègia que permeti la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. En declaracions a Nació Digital, Rovira ha plantejat aquesta idea per mirar de convèncer la CUP perquè faciliti l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2022.

Segons Rovira, aquests grups de treball haurien de permetre «generar el consens i la unitat estratègica» necessaris «per avançar cap a la república catalana». «Necessitem grups de treball que ens permetin identificar les condicions que facin possible el nou embat democràtic», ha explicat Rovira, des del 2018 a Suïssa.

Notícies relacionades

Rovira també ha proposat crear «un grup de seguiment» per monitoritzar el «procés de negociació del conflicte polític» a la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat. En aquest grup de seguiment podrien integrar-se, ha dit Rovira, «aquells que no vulguin treballar» en aquesta taula de negociació, com JxCat i la CUP, molt escèptics amb els fruits que pot donar aquest mecanisme de diàleg amb el Govern de Pedro Sánchez.

Aquests «compromisos», segons Rovira, poden «facilitar l’aprovació dels pressupostos» del Govern de Pere Aragonès, que busca el recolzament de la CUP –que ha presentat una esmena a la totalitat dels comptes– i també dels comuns.