Al Congrés

Cospedal i Fernández Díaz compareixeran en la comissió de la Kitchen a principis de desembre

  • Enrique López, responsable de Justícia del PP, se sotmetrà a les preguntes de la Cambra l’1 de desembre

  • Encara falta per establir una data per a Mariano Rajoy, tot i que la intenció és que sigui abans que acabi l’any

Cospedal i Fernández Díaz compareixeran en la comissió de la Kitchen a principis de desembre

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ja hi ha data perquè els exdirigents del PP María Dolores de Cospedal i Jorge Fernández Díaz acudeixin al Congrés dels Diputats a retre comptes sobre la coneguda com a operació Kitchen. L’exministra de Defensa i l’exresponsable d’Interior compareixeran en la comissió d’investigació sobre l’ús de despeses reservades per espiar l’extresorer popular Luis Bárcenas el dijous 2 de desembre. Un dia abans, l’1 de desembre, desfilarà per la Cambra Baixa Enrique López, actual secretari de Justícia dels conservadors i conseller de la Presidència en el Govern d’Isabel Díaz Ayuso. Ja només falta fixar la data per a Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Després de mesos de treballs, la comissió d’investigació ha acordat aquest dimecres el calendari per tancar les indagacions sobre l’ús indegut de pressupost del Ministeri de l’Interior durant el mandat de Rajoy per espiar Bárcenas i destruir les suposades proves que tenia sobre l’existència d’una caixa b al PP. Cospedal, que en aquella època era secretària general dels populars, serà cridada a retre comptes el 2 de desembre a les 16.00 hores. Segons l’excomissari José Manuel Villarejo va mantenir diverses reunions amb ella a la seu de Génova per informar-la sobre els avenços de l’operatiu.

Durant dues hores se sotmetrà a l’escrutini dels diputats i a continuació serà el torn de Fernández Díaz. L’exdirigent conservador estava en aquell moment al capdavant del Ministeri de l’Interior, del qual suposadament va partir l’ordre d’iniciar una operació per vigilar Bárcenas i destruir les proves que pogués tenir sobre el finançament del partit. Villarejo ha assegurat en el seu pas per la mateixa comissió del Congrés que Fernández Díaz era una altra de les persones a qui reportava la informació que, segons va dir, transmetien després a Rajoy.